ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Uluslararası kukla gösterileri Karşıyaka’da

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 5.3.2014    


Uluslararası kukla gösterileri Karşıyaka’da

Karşıyakalı çocuklar kukla gösterileriyle buluşuyor. 8. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında beş ülkenin oyunları Karşıyaka Belediyesi sponsorluğunda ücretsiz gösterilecek.

Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösterilerde çocuklar farklı ülkelerin kuklaları ile tanışacak. İtalya’dan “Dört Ayaklı Sonat, Romanya’dan “Cadı’nın Kedisi”, İsrail’den “Uzun, Kısa ve Eğri” , Arjantin’den “Elele” ve Bulgaristan’dan “Allegro Vivace” adlı oyunlar Karşıyakalılara ücretsiz sahnelenecek. Ücretsiz kukla gösterilerine gitmek isteyenler Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir. (Tel 399 40 89 veya 399 40 91)

İzmir’de 6-21 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Kukla Günleri kapsamında ayrıca Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde Fransız, İtalyan, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İsrail’den katılan grupların ücretli gösterileri yer alacak. Bu gösterilerin biletleri Biletix’ten temin edilebilir. Bilgi Tel: 465 22 55

Ücretsiz Oyunlar:

Dört Ayaklı Sonat (LAURA KIBEL (Teatro DEI PIEDI))

Ülkesi: İtalya,
Süresi: 60 Dakika,
Yaş Grubu: 10+ ,
Oyun Dili: Sözsüz

7 Mart Cuma Saat 20.00,
Ahmet Priştina Kültür Merkezi

Tek kişilik gösterisiyle 2012 yılında İzmir’e ilk geldiğinde izleyici rekoru kıran Teatrodei Piedi, iki kişilik gösterisiyle İzmir seyircisini bir kez daha selamlıyor. Mim ve kukla tiyatrosu karışımı olan ayak tiyatrosunun rakipsiz ustası Laura Kibel ile partneri ve öğrencisi Veronica Gonzales arasındaki sanatsal sinerjiden doğan gösteride, binbir çeşit aksesuar ile donanmış bedenleri, hayata dair eski ve çağdaş karakterleri ironik ve komik bir dille anlatıyor. İkilinin bu gerçekten olağanüstü, izlemeye doyamayacağınız canlı, dinamik, neşeli ve renkli gösterisi, bu yıl da festival ajandanızın ilk sırasına yerleştireceklerinizden.

Uzun, Kısa ve Eğri (KOOM-KOOM THEATRE)

Ülkesi: İsrail,
Süresi: 45 Dakika,
Yaş Grubu: 5+,
Oyun Dili: Sözsüz

13 Mart Perşembe, Saat 14.00,
Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Bu gösterinin kahramanları ipler, halatlar ve kurdeleler. Onlar ince, kalın, güçlü ya da karışık olabilir. Onlarla oynayabilir, üstünden atlayabilir, yürüyebilir, koşabilir hatta dans bile edebilirsiniz. Ama dikkatli olun! Zararsız gibi görünen kimi objeler bazen bizim için çok tehlikeli olabilir. Bu performans genç izleyicileri eğlendirirken aynı zamanda bilinçlendirici ve eğitici bir dizi hikâye sunuyor. Kuklalar, objeler ve canlı akordeon müziği eşliğinde sunulan, kaçırılmaması gereken bir gösteri.

Cadı’nın Kedisi (PUCK PUPPET THEATRE)

Ülkesi: Romanya,
Süresi: 45 Dakika,
Yaş Grubu: 5+,
Oyun Dili: Sözsüz

10 Mart Pazartesi, Saat 14.00,
Ahmet Priştina Kültür Merkezi

Cadı ve siyah kedisi Tom karanlık ve terk edilmiş bir kalede yaşamaktadır. Siyah renginden dolayı karanlık kalede istediği zaman görünmez olan kedisi Tom’a sinirlenen ve onun rengini değiştirmeye karar veren Cadı bir büyü ile siyah Tom’u yeşil Alfonso’ya dönüştürür. O günden sonra hayatının en kötü günlerini yaşamaya başlayan haylaz Alfonso’nun başına bir çok olay gelir. Cadı ve kedisinin eğlenceli hikâyesinin devamını merak edenler için sürprizlerle dolu eğlenceli ve hareketli bir gösteri. Polonya’nın Lomza şehrinde düzenlenen Valise Festival’inde “En İyi Canlandırma” ödülü almış oyunu mutlaka izlemenizi öneririz

Allegro Vivace (VARNA STATE PUPPET THEATRE)

Ülkesi: Bulgaristan,
Süresi: 45 Dakika,
Yaş Grubu: 5+,
Oyun Dili: Sözsüz

20 Mart Saat 14.00
Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Küçük seyirciler için komik, müzikal bir kukla gösterisi. Kuklaların inanılmaz yeteneklerini, güzel müziklerin eşliğinde izlemeye doyamayacaksınız. Gülmeyi, pozitif ve neşeli duyguları yaşamayı özleyenlere açık bir davet Allegro Vivace. Bir saat boyunca eğlence ve neşe ile aktörler ve kuklalar arasında yaşanan komik savaşa tanık olacaksınız. Varna State Puppet Theatre, izleyicileri muhteşem müzikler eşliğinde günlük yaşamın kargaşasından uzaklaştırıp zaman ve kültürlerin ötesine davet ediyor.

Elele (VALERIA GUGLIETTI)

Ülkesi: Arjantin,
Süresi: 35 Dakika,
Yaş Grubu: 5+,
Oyun Dili: Sözsüz

19 Mart Çarşamba Saat 20.00
Ahmet Priştina Kültür Merkezi

Zamanın başlangıcında insanoğlunun, gölgeye elleriyle şekiller verip, giderek onunla oynamaya başlaması, gölgeden bir sanat formu doğmasını sağlamış, bu form binlerce yıl insanın en eğlenceli oyunlarından biri olmuştur. Işık ve gölgenin basit kontrasından doğan bu sanat Valeria Guglietti’nin ellerinde en yaratıcı haline bürünüyor. Oyunda yalnız bir adamın barda kahvesini yudumlarken hayalinde canlandırdığı fantastik dünya, keyifli müzikler eşliğinde çocukların da büyüklerin de hayal dünyasını harekete geçirecek. Albert Einstein’ında dediği gibi “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilgi sınırlıdır. Hayal gücü ise dünyayı çevreler.”






Okunma: 1540
Okunma: 1540












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)