ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Doktorun objektifinden Ege’nin yorgun melekleri

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 5.3.2014    


Doktorun objektifinden Ege’nin yorgun melekleri

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Asistan doktorlarından Sinan Uygun mesleği ile fotoğraf çalışmalarını özgün bir tasarımda birleştirdi. Uygun, hastanede görev yapan hemşirelerin nöbet öncesi ve 16 saatlik nöbet sonrası hallerini fotoğrafladı. Hastane koridorlarında açılan sergi hem personelin, hem hastaneye gelenlerin büyük ilgisini çekti.

“16 Saat Sonra” adını verdiği çalışması için biri erkek 13 hemşirenin gönüllü olarak modellik yaptığını belirten Dr. Sinan Uygun ayrıca gece nöbetlerinde 100 hemşireye sorunlarıyla ilgili anket uygulandığını söyledi.



Sinan Uygun; “Bu çalışmanın amacı nöbet tutan sağlık personelinin duygu ve düşünceleriyle nöbet öncesi ve sonrası fiziksel görüntülerindeki değişiklikleri yansıtmaktı. Önceden böyle bir çalışmanın yapılmamış olması bu çalışmayı özgün kılıyordu. Gün aşırı nöbetler, hasta yoğunluğunun fazla olması ve çalışma koşullarının ağırlığı sonrasında, çalışan bireylerdeki psikolojik ve fiziksel değişimleri görüntülemek ana amaçtı. Modellik yapan tüm arkadaşlar gece nöbetine gelenlerden seçildi. Biri erkek 12'si kadın toplam 13 modelin nöbete giriş ve nöbetten çıkış fotoğrafları çekildi”

100 HEMŞİREYE ANKET

“Ayrıca hastane genelinde yine nöbete girmeden önce 5, nöbetten çıkarken 5 sorudan oluşan minik anketlerle 100 gece nöbetçisi hemşireye anket uygulandı. Anket sonuçları modellerle birleştirilince sergimiz ana hatlarıyla ortaya çıktı. Umuyorum bu çalışma hedefine ulaşır ve gerekli yerlerde duyarlılığı arttırır. Sergide sağda yer alan giriş, solda yer alan fotoğraf çıkış fotoğrafı. Anketler orta kısımda üstte giriş, altta da çıkış soruları olmak üzere eklendi. Aynı cevapları verenler için (+) işareti kullanıldı. Bu çalışmayı başta hastaneler olmak üzere başka salonlarında da sergilemek istiyoruz. Desteklerini esirgemeyen Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ege işyeri temsilciliğine ve fotoğraf öğretmeni Özgün Özer ile tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Fotoğraf sergisinin 03 -10 Mart 2014 tarihleri arasında açık kalacağı öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2043
Okunma: 2043












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)