ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Opera’da 250. etkinlik coşkusu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 14.5.2014    


Karşıyaka Opera’da 250. etkinlik coşkusu

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi; 250. etkinliğini muhteşem bir gösteri ile taçlandıracak. “Karşıyaka Operası İçin” özel olarak hazırlanan Opera’da Türk Karakterler adlı sahneli şan konseri; 15 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 20. 30’da müzikseverlerle buluşacak.

Bu özel konserde İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden (İZDOB) soprano Birgül Su Ariç, Filiz Güneş, mezzosoprano Evrim Keskin, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden (ADOB) tenor Ayhan Uştuk, bariton Serkan Kocadere ve bas Tuncay Kurtoğlu solist olarak katılacak. Sanatçılara Ankara Devlet Opera ve Balesi başkorrepetitörü piyanist Aylin Özuğur eşlik edecek. Konseri, İZDOB reji asistanlarından Yiğit Günsoy sahneledi. Sanatçıların kostümlerini ve dekor düzenini ise Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) dekoratörlerinden Gülden Sayıl hazırladı.

Gösteri, 2 perde olarak sunulacak. Solistler; simgesel olarak hazırlanmış dekor önünde operanın içeriğine uygun kostüm giyecek ve Weber’in “Oberon”, Rossini’nin “2.Mehmet”, Bizet’nin “Djamileh”, Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” ve “Zaide”, Handel’in “Timurlenk”, Vivaldi’nin “Bayazid”, Verdi’nin “Attila”, Rossini’nin “Cezayir’de Bir İtalyan Kızı” ile “İtalya’da Bir Türk” ve Donizetti’nin “Dom Sebastian” adlı operalarından Türk karakterleri seslendirecek.

Gecenin davetiyeleri, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir. Bilgi (Tel. 0.232. 330 64 04)






Okunma: 2261
Okunma: 2261












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)