ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kadının Gizli Dünyası Foça’da

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 25.5.2014    


Kadının Gizli Dünyası Foça’da

Ressam Nalan Aydemir Taş "Kadının Gizli Dünyası" temalı resim sergisiyle Foça’da sanatseverlerle buluştu. 23 Mayıs 2014 Cuma günü saat 18.00’da açılışı yapılan sergi 1 Haziran 2014 Pazar akşamına kadar açık kalacak.

Ressam Gian Maria Piazzesi ve küratör Berrin Vardar tarafından açılışı kısa bir süre önce yapılan ve Türk – İtalyan sanatçılar için iki ülkede etkinlikler düzenlemeyi hedef olarak belirleyen Foça N.1 Art Galeri’deki sergi yağlıboya tablolardan oluşuyor.

İtalya'da kurulan "Arte Informale-Gruppo di Artisti Informali" grubunun tek Türk sanatçısı olan Nalan Aydemir Taş, galeride fotoğrafçı Viola’dan sonra sergi açan ikinci sanatçı. 1994 yılından beri karma ve kişisel pek çok sergiye katıldı. Sergisini Foça’dan sonra yurtdışında tekrarlayacak.



Sanatseverlerin karşısına bu kez kadın temalı bir sergiyle çıkmak istediğini belirten Taş; soyut ve soyut figüratif anlatımlarla kadının gizli dünyasını anlatmaya çalıştığını söyledi.

Nalan Aydemir Taş; “Bozuk formların üzerine eleştirel bir tarzla, incinen ve incitenleri yansıttım. Duygusal derinliklerde kendi hayat kurgusunun savaşını veren kadının şiirsel dönüşümünü anlatmaya gayret ettim. Karanlık yönleri aksettirdiğim gibi belli bir dengeyi korumaya da özen gösterdim” dedi.

Çeşitli ebatlarda 14 tablonun yer aldığı sergi her gün 10.00 - 21.00 saatleri arasında gezilebilir.

Seyfi GÜL







Okunma: 3707
Okunma: 3707












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)