ISSN 1308-8483
Bedriye Korkankorkmaz’dan Sessizliğin Arka Bahçesi


Bedriye Korkankorkmaz’dan Sessizliğin Arka Bahçesi




Yaşamak Çocuğum, Eski Eser Karanfiller, Paslı Deniz, Bütün Yüzler Çiçek Açar adlı kitaplarıyla tanınan şair Bedriye Korkankorkmaz yeni bir şiir kitabıyla okuyucularının karşısına çıkıyor. Şair Bedriye Korkankorkmaz’ın Sessizliğin Arka Bahçesi adını verdiği kitap, insanı ve insanlığı odak noktası alan şiirlerden oluşuyor. Lirik bir şiir dilini benimseyen Bedriye Korkankorkmaz şiire ilk başladığı günden bugüne kadar azimle kendine has çizgisini geliştirmek için çalışıyor. Hayatın her kesitini şiirlerine taşımayı seven şair dolayısıyla toplumcu şiirleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

bir tutam buluttan yağmur bekliyorum
bütün insanların içini yıkasın diye
aylardır yağmur yağmur
delice yakarıyorum yağ diye

en insan yanımı döndüm mevsimlere
şarap gibi mahzenlerde beklerken olgunlaştım
rüzgarın saatini kurdum uyandırsın umudu
dünyada herkes el ele yürümeyi öğrensin


sessizliğin arka bahçesinde geçti ömrüm
sesimin rüzgarıyla sardım sessizliğimi
tarihin sayfalarını okumaktan yorulmadım
nedemin anlattığı masalları unutmadım


Bedriye Korkankorkmaz
Şair ve yazar Bedriye Korkankorkmaz 19.06.1965 doğumlu. İlk orta ve liseyi Bingöl’de tamamladıktan sonra Sosyal Bilimler Ön Lisan eğitimini bitirdi. 1987 yılında Konya’da başladığı kamu görevinden 2014’te Mersin’de emekli oldu.

Mersin’de yaşayan Bedriye Korkankorkmaz, en büyük tutkusu olan okumayı ve yazmayı kendisini gerçekleştirmek için sürdürüyor. Duyguları ve düşünceleriyle var olmak onun hayatta varlık nedeni.

Birey olma bilinciyle yetişmeyi kendisine dustur edindiği için, değerlerine yabancılaşmadan yaşam serüvenini noktalamak istiyor. Genellikle sessizliğine sığınan şair/ yazar, adının daha çok ürettikleriyle anılmasını istiyor. Son zamanlarda Cumhuriyet Kitap’ta çıkan yazılarıyla dikkat çekiyor. Bedriye Korkankorkmaz denemelerinde çok ilginç ve etkileyici bir şey yapıyor. Öncelikle büyük düşünür ve şairlerin yaşamlarını öğreniyor onları yakından tanıyor, sonra da artık hayatta olmayan bu yazarların hayatlarına giriyor. Onları yaşamları içinde izliyor ve üstelik bununla da kalmayarak yaşamlarına katılıyor. Onlarla birlikte yaşamaya başlıyor ve belki de en önemlisi onlarla sohbet ediyor.

Şairin şiirleri de denemelerinden farklı değil. Her şiirinde insanı insanlığa davet ediyor. Açlıktan ölen çocukları, yıkımları, savaşları, aşkı, sevgiyi, ve sevgisizliği yalın bir dille dile getiriyor. Her şiirinin yaşamda bir karşılığının olmasına büyük bir özen gösteriyor. Yıllardır şiirin içinde olmasına rağmen beş şiir kitabı bulunuyor. Çocukluğa ve yalnızlığa sık sık vurgu yapan şair hissettiği hiçbir duyguyu bireyselleştirmiyor. Onun karşılıksız aşklarında da yalnızlığında da açlıktan ölen çocuklarda da toplumun ve bireyin kanayan yaraları var. Bu yüzden yaralar toplayan annedir o. Bu yüzden doğduğu akşam anne olmuştur. Ölümün yalnızlık getirmediğini, asıl yalnızlığın anlaşılmak olduğunu yani kalabalıklar içindeki yalnızlığa vurgu yapar. Şiirlerinde hiçbir sözcük bağırmaz. Kendi derinliği içinde sessizliğini korur. Son zamanlarda yazdığı şiirlerde yaşanmışlığın verdiği birikime yönelir. Betimleri de soyut değil, somuttur. O her yaşta insanın kalbini taşıyan bir şairdir. Bu yüzden her insanın acılarını ve yıkıntılarını derinden hisseder ve sarsılır. Tüm bu sarsıntılar içinde bir Anka kuşu gibi küllerinden doğmasını da bilir. Okuyucularına her kederin sonunda aydınlık yarınlardan söz ederken yaşamı da ıskalamamaları gerektiğini de anımsatır.

Şairin bu yıl Sis adında ilk romanı çıktı. Berfin Bahar Dergisi’nin 23/ 06/ 2021 tarihli sayısında şair/ yazar/ eleştirmen Hasan Akarsu “ Sis Sözcüklerin Büyülü Dünyasında “ başlıklı yazısında romanı edebi açıda değerlendirdi.

Şiirleri, öyküleri, kitap tanıtım yazıları, şiir üzerine yazdığı yazılar ve söyleşiler, Cumhuriyet Kitap, Öteki-siz, Budala, Mortaka, Kavram Karmaşa, Kül, Genç Kalemler, Lacivert, Berfin Bahar, Hayvan, Ünlem, Güzel Yazılar Andız, Kendi, Damar, Bireylikler, Çağdaş Türk Dili, Pencere, Öğretmen Dünyası, ABC, Ardıçkuşu, Aykırı Sanat, Papirüs, Kuvay- i Milliye, Virgül, Kültür Çağlayanı, Parşömen, İnsancıl, Her şeye Karşın, Afrodisyas, Güncel Sanat, Evrensel, Amanos Yazıları, Koridor, Emeğin Sanatı, Kıyı, Yaba, Süveyda Edebiyat, Edebiyat Nöbeti, Çini Kitap , Aydınlık Kitap, Ş iiri özlüyorum, Mühür, Patika, Sancı, Düşünbil,Kanon 2010, Şiirden, Sarmal Çevrim, kara , Yeni Gelen, Tuna,Eliz, Mersin Sanat Edebiyat Dergisi, Şiir Sarnıcı ve Papirüs gibi dergilerde yayımlandı.

OrtakYapıtlar: :
Vecihi Timuroğlu Kitabı, Yom Yayınları, 1999) Şairime Mektuplar 1, Şairime Mektuplar 2. (Klaros Yayınları, 2012)
Yaşamak Çocuğum (Şiir) ( Amargi Yayınları, 2010)
Kitaplarla Söyleşi (Deneme/ İnceleme/Biyoğrafi) ( Camgöz Yayınlar, 2011)
Ruhlarla Söyleşi ( Deneme/ İnceleme/ Biyografi) ( Cangöz Yayınları, 2014)
Tinsel Söyleşiler (Deneme/İnceleme/Biyoğrafi) ( İnsancıl Yayınları, 2016)
Ölümsüz Karanfiller (Deneme/İnceleme/Biyografi ) ( İzan Yayıncılık , 2020)
Eski Eser Karanfiller (Şiir) ( İnsancıl Yayınları , 2016)
Paslı Deniz (Şiir) ( Artshop Yayınları, 2020)
Bütün Yüzler Çiçek Açar (Şiir) ( İzan Yayıncılık, 2021)
Sis (Roman) ( İzan Yayıncılık, 2012)
Sessizliğimin Arka Bahçesi (Şiir) ( Klaros Yayınları; 2021)


757






Son eklenen Haberler
   .:: Foça'dan Etkinlikler, Duyurular, Haberler


Saniye Bora Fıçı: “İlçeye yakışır bir temsiliyet ve aidiyet için ilk adımı attık”

31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinin ardından Foça’nın ilk kadın belediy...



“Kışkırtıcı Eşikler” Raflarda

Dilek İşcen Akışık’ın yeni kitabı “Kışkırtıcı Eşikler”, Edebiyatist Ro...



Polis Haftası dolayısıyla Foça’da tören düzenlendi

Kutlama törenine; Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve G...



Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 90. yılı kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 90. yıl dönümünü ...


   .:: Foça'dan Etkinlikler, Duyurular, Haberler


Saniye Bora Fıçı: “İlçeye yakışır bir temsiliyet ve aidiyet için ilk adımı attık”

31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinin ardından Foça’nın ilk kadın belediy...



“Kışkırtıcı Eşikler” Raflarda

Dilek İşcen Akışık’ın yeni kitabı “Kışkırtıcı Eşikler”, Edebiyatist Ro...



Polis Haftası dolayısıyla Foça’da tören düzenlendi

Kutlama törenine; Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve G...



Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 90. yılı kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 90. yıl dönümünü ...






   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)