ISSN 1308-8483
Bağarası yeni Sanayi Sitesi’nin temeli törenle atıldı


Bağarası yeni Sanayi Sitesi’nin temeli törenle atıldı




Foça Belediyesi tarafından 2870 metrekarelik alanda 21 iş yerinin yer alacağı Bağarası yeni sanayi sitesinin temeli törenle atıldı.

Bağarası sanayi esnafının daha modern ve sağlıklı iş koşullarına kavuşması amacıyla gerçekleştirilen projenin temel atma töreninde; Bağarası esnafını temsilen Ufuk Deveci, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Hasan Efe Uyar, konuşmalarını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çok ciddi bir ekonomik kırılmanın eşiğinde. Üstümüze boca edilen zam yağmuru, artan vergiler, hayat pahalılığı ile kötü yönetimin vebalini, şimdi 86 milyon hep birlikte ödüyoruz. Böyle bir manzara karşısında eli kolu bağlı bekleyecek halimiz yok. Şartlar ne olursa olsun… Umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmak bizim sözlüğümüzde yok. Olağanüstü zor koşullara rağmen İzmirlilerin geleceği için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Foça Belediyemizin kaynaklarıyla, 15 milyon liralık bir yatırımla kurulacak bu yeni sanayi sitesi, biliyorum ki Bağarası ve Foça’nın refahını daha da büyütecek. Gençlerimiz için yeni istihdam sahaları açacak. Esnaf kardeşlerimiz modern ve huzurlu bir siteye kavuşacak. Dahası, eski sanayi yapılarının yerinde oluşturulacak rekreasyon alanıyla Bağarası mahallemiz yepyeni bir kamusal alana sahip olacak” dedi.

Foça’nın İzmir’in en değerli ilçelerinden biri olduğunu belirten Başkan Soyer, “Ama biliyoruz ki Foça sadece deniz kıyısından ibaret değil. Bugün bulunduğumuz Bağarası Mahallesi, Foça’yı ve İzmir kent merkezini besleyen çok önemli bir yerleşim yerimiz. Son derece önemli bir tarım havzamız. Şimdi sizlere buradan bir kez daha söz veriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Foça Belediyesi’yle birlikte Bağarası’ndaki yatırımları büyütmeye hız kesmeden devam edecek. Bağarası’nda yaşayan her kim varsa, esnafı, sanayicisi, çiftçisi ve işçisiyle, belediyemiz olanaklarından tıpkı kıyı bölgelerindeki vatandaşlarımız kadar faydalanacak. Bu söylediklerimin kanıtı Foça’da bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlardır. Son dört yılda ilçemize belediyemiz eliyle yapılan toplam yatırım tutarı 605 milyon lirayı buldu. Bunu övünmek için söylemiyorum, sadece bütün zor koşullara rağmen bu yatırımlara devam edeceğimizi belirtmek istiyorum’’ dedi.

Törende bulunmaktan dolayı heyecan yaşadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yerelde hayata geçirilen projelerin önemine değinerek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız 605 milyon lira Foça’ya yatırımdan bahsetti. Bu çok güzel bir hadise. Pandemi geçirdik. Hiçbir zaman böyle anormal bir dönem yaşanmamıştı. CHP’li belediyelerin üstünde çok büyük baskı olmasına rağmen CHP belediyeciliği çok önemli başarılar elde etmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar da özellikle seçimden sonra iktidarın eliyle yükselen enflasyon ve ardı arkası kesilmeyen zamlara dikkat çekerek “Böyle bir ortamda yerel yönetimlerimizin böylesi yatırımları, şehrin ve insanların hayatına dokunan hizmetleri daha bir anlam kazanıyor. Tunç Başkanımızın pandemi döneminde il sınırlarını aşarak çaba sarf etmelerine tanıklık etmiştim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eli Foça’ya değiyor. Çok zor günlerden geçiyoruz ama iyi ki bu ülkenin CHP’li belediyeleri var” dedi.

Tunç Soyer önderliğinde vatandaşa dokunarak hizmet ediyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini sunan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Elini Foça’nın üzerinden çekmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Başkanımız pandemi döneminde hepimizi topladı ve ‘Artık farklı bir belediyecilik yapacağız. Kaldırım, kanalizasyon yapılır ama insan hayatı her şeyden önemli’ dedi. Biz de onun önderliğinde vatandaşa dokunarak, yanlarında olarak hizmet etmeye çalıştık. Bugün baktığımızda çocuklarımız, kadınlarımız, dezavantajlı vatandaşlarımız için devletimizin yapması gerekenleri yerel yönetimler yapıyor. Başkanımız herkese kapılarını açıyor. Biz de ilçe belediye başkanları olarak onunla çalışmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e esnafa verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, “Bu projeyle esnafımıza daha rahat ve güvenilir bir çalışma hayatı öngörmekteyiz. Tunç Başkanım Foçalıları hiçbir projede yalnız bırakmadınız. Fatih Başkanım adına da teşekkür ediyorum. İnşallah anahtar teslim töreninde de bu gururu bize yaşatırsanız şimdiden minnettar olurum” ifadelerini kullandı.

Sanayi sitesinin senelerdir bekledikleri bir proje olduğunu belirten ve esnafı temsilen konuşan Ufuk Deveci ise, “Yaşadığımız sıkıntılar biteceği için çok mutluyuz. Şu an hizmet verdiğimiz yerde gerek bizim gerekse müşterilerimiz için sıkıntılar ortaya çıkıyor” dedi. Yeni sanayi sitesiyle problemlerin geride kalacağını ifade eden Develi, projede emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Bağarası yeni sanayi sitesinin temel atma törenine, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yalçın Ata, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş , Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, esnaflar ve geçmiş dönem esnaf odası başkanları, muhtarlar ve Foçalılar katıldı.


475






Son eklenen Haberler
   .:: Foça'dan Etkinlikler, Duyurular, Haberler


Foça’da çocuklar eğlenceye hazır olsun!

Foça’da, 26-27 Nisan tarihlerinde çocuklar için unutulmaz bir buluşma ...



İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi

Foça’nın tarihi dokusunun ve doğal güzelliklerinin göz alıcı görüntüle...



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça’da coşkuyla kutlandı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç...



Taekwondo Yıldızlar İzmir İl Şampiyonası’nda Foça rüzgarı

Foça Belediyespor Kulübü, Taekwondo Yıldızlar İzmir İl Şampiyonası’nda...


   .:: Foça'dan Etkinlikler, Duyurular, Haberler


Foça’da çocuklar eğlenceye hazır olsun!

Foça’da, 26-27 Nisan tarihlerinde çocuklar için unutulmaz bir buluşma ...



İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi

Foça’nın tarihi dokusunun ve doğal güzelliklerinin göz alıcı görüntüle...



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça’da coşkuyla kutlandı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç...



Taekwondo Yıldızlar İzmir İl Şampiyonası’nda Foça rüzgarı

Foça Belediyespor Kulübü, Taekwondo Yıldızlar İzmir İl Şampiyonası’nda...






   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)