ISSN 1308-8483
Böyle olur Foçalı kızların düğünü / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 26.9.2009    


Böyle olur Foçalı kızların düğünü





Gelinlik giymiş bir kız iniyor gelin arabasından çarşının orta yerinde, damat da hemen yanında... İkisi de Foçalı, ikisi de sevdalı, hem birbirlerine hem Foça'ya!

Biri çarşının zeytinci esnafı Zeytinhome'da çalışır, diğeri Foça'nın sevilen balıkçı kahvesi Neco Kafe'de. İki genç tutulup aşk fırtınasına, binmek istemişler evlilik kayığına.

Onlar binsin mutluluk kayığına, biz çıkalım güvertesine!

Biraz sonra kırmızı güller ve balonlarla süslenmiş bir balıkçı kayığına binerek atacaklar şeref turlarını en güzel günlerinde yaşamlarının ve elbette Foça'nın.

Foça meydanı insan seli, Foça'da bir festival hem de en bereketlisinden. Rastgele dedi balıkçılar...

Balıkçı Yaşar, gelin kız Tuğba ve damat Niyazi'nin düğünü için hazırlatmış ekmek teknesini. "O bizim bunca yıl kahrımızı çekti noolur iki gün teknemizi ona amade kılsak" diyor Yaşar Balta gelin kız Tuğba için.

Tuğba sevgiyle çalıştığı Neco Kafe'nin ocak başını turlayıp ağabeylerinden icazet alarak biniyor gelin kayığına, kayık götürecek onları Şamata Beach Clup'deki düğünlerine...

Böyle olmalı Foçalı kızların düğünü. Denizden gelip denizle girmeliler dünya evlerine. Denizin bereketini kutsamalılar üzerlerine.

Denizin tuzu balığı kokmalı Foçalı gelinlerin etekleri. Denizin kumu kaçmalı ayakkabısına, suyu ıslatmalı göz pınarlarını tuzlu tuzlu...

Böyle olmalı Foçalı kızlar; denizi şahit tutup denizle şakımalı, neşeli kahkahalar atıp denizi düğünlemeli.

Böyle olmalı Foçalı kızların düğünleri, işte böyle...


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3218











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)