ISSN 1308-8483
Foça'ya özel hastane! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 3.1.2012    


Foça'ya özel hastane!


Elimde özel bir hastanenin reklam broşürü var, bütün evlere, iş yerlerine dağıtılmış ve hatta otomobillerin silecek camlarına bile iliştirilmiş. İnceliyorum, taa İzmir’de bir hastanenin reklamını yapıyorlar! Foça dahil, İzmir’in, Manisa ve Aydın’ın birçok ilçesine reklam ve ücretsiz servis hizmeti verdiklerini elimdeki broşürden öğreniyorum. Hızımı alamayıp internet sitelerini de inceliyorum, epeyce şık bir hastane Foça’ya da 70 km. uzaklıkta. Bu gibi hastane reklamlarının çok sık yapıldığının tanığıyız, önüne gelen özel hastane Foça’yı reklam pastası kapsamına alıyor. Bu durum insanı düşündürüyor tabi…

Pek çok kereler tanık olduğumuz hastane reklamları gösteriyor ki, Foça hasta potansiyeli fazla olan bir kasaba. Nasıl olmasın ki; yaş ortalaması yüksek olan Foça’nın “fil mezarlığı” olarak adlandırıldığı göz önüne alınırsa, böyle bir emekli cennetinin de getiri ve götürüleri olmalıdır. Foça’dan İzmir’e taşımalı sistemle birçok hasta naklediliyor, kaç hasta yarı yolda daha da fenalaşıyor sayısını bilen var mı? Sahi kimselerin aklına gelmiyor mu Foça’ya modern hizmet verecek özel bir hastane yapmak? Madem ki emekli kasabası, madem ki kış nüfusu 42 bine dayandı, gerçekten kimse düşünmüyor mu şu güzelim Foça’ya konforlu bir hastane yapmayı?

Geçen ay, babamın rahatsızlığı nedeniyle büyük şehirlerdeki hastanelere yolum fazlaca düştü. Oralardaki özenli hastane hizmetlerini, şık modern yapılanmayı görünce bizlerin Foça’da olanakları kısıtlı bir hastanede hizmet görmeye çalıştığımızı bir kez daha fark ettim! Utandım. Yaşadığım yüzyıldan utandım. Türkiye’deki hastane profili değişeli çok olmuş, devlet hastanelerine mahkûmiyetin devri bitmiş ve dört beş yıldızlı otel konforunda insanca hasta bakım üniteleri oluşturulmuş. Biz ise, bu doğa şaheseri kıyı kasabasında bütün bu hizmetlere aç muhtaç oturuyoruz. (Hoş, kimse bizi kırmızı mürekkepli davetiye ile çağırmadı Foça’ya o da ayrı konu, gelmeseydik değil mi ama!) Sırtımızı moderniteye dönmüş yüzümüzü de Ege’nin mavi sularına çevirmiş, sunulanın ötesinde bir talepte bulunmadan her kerahat vakti öylece güneş batırıyoruz !

Ne diyelim; Allah hastalık filan vermeye…

Not: Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 2010 yılı sonu Foça toplam nüfusu 44.500 kişi.

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


4262











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)