ISSN 1308-8483
Uğur Mumcu Foça’da törenlerle anıldı / Seyfi GÜL
Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 24.1.2013    


Uğur Mumcu Foça’da törenlerle anıldı


24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde düzenlenen suikastte, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 20.yılında Foça’da düzenlenen törenler ve etkinliklerle anıldı.

İşçi Partisi Foça İlçe Örgütü üyeleri saat 11.30’da Demokrasi Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Nurhan Akova; Uğur Mumcu’nun hayatı, düşünceleri ve gazeteciliği hakkında bilgi verdikten sonra AKP’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu.



Akova “Emperyalizm, Cumhuriyetimizi AKP ve yandaş muhalefet eliyle yıkmıştır., ancak Türkiye’yi parçalamaya güçleri yetmeyecektir. Tam bağımsız Atatürk Cumhuriyetinin bekası için yaşamlarını feda eden tüm devrim şehitlerimizin anıları önünde saygı ile eğilirken, esir tutulan vatanseverlere selam olsun diyoruz” dedi.

12.30’da Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi’nin düzenlediği etkinlik başladı. Demokrasi Meydanında toplanan 300 dolayında kişi kent girişindeki Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüşe geçti. Parkta bulunan mask’ının önünde Uğur Mumcu ve devrim şehitleri için saygı duruşlu yapıldı, İstiklal marşı okundu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe başkanı Osman Mert, bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile vatandaşların hazır bulunduğu törende Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Neşe Uprak bir konuşma yaptı.



Uprak; Bu yiğit kalemi halkımız hiç unutmamış, unutmayacaktır. Yaşasaydı Cumhuriyet kazanımlarını koruyor, doğruları yazıyor diye, bugün ya cezaevinde yada işsiz bir gazeteci olurdu. Korkaklar bin kere ölür, “Kemalizm benim yaşam tarzım” derdi. Cesur, yiğit, aydın Uğur Mumcu eserleri ve keskin kalemi ile nesiller boyu yaşayacaktır.” Dedi.




Seyfi GÜL



1412











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)