ISSN 1308-8483
İlkbahar Yaz Modası Açıldı / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 23.2.2013    


İlkbahar Yaz Modası Açıldı

Bahar geldi, hoş geldi. İlkbahar-yaz modası bizi fena gerdi. Modacılar, “İşçiye, memura ve emekliye cep lazım değil” dedi. Bu durumun bikinilere yansımasını anladık. Yaz mevsimini hafiflik sezonu ilan edenleri anlayamadık. Cepler neden iptal edildi? Bu ne biçim moda? Vatandaş, yeni trend havuç kesimi cepsiz pantolon giyerek kendisini tavşanlara güldürmek istemiyor. Çizgili tasarımlara, “Çizgiler batıyor” diyerek itiraz edenler var. Yazık bunlara. Sezonun öne çıkan rengi ise pembe. Pembeleşen elmacık kemikleri, şiddet gören kadınları büyük bir sıkıntıdan kurtarıyor. Takılar da irileşiyor bu arada. Küpe ve kolye şeklindeki panik butonları, kadınlara tek bir tuşla polis çağırma imkanı sağlıyor.

Geçen yaz başlayan açık göbek trendi bu sene de devam ediyor. Göbekten makas alma vakalarına karşı uyanık olunmalı. Trend gereği, modaya uyan sorumludur. Esas olan, göbek makası sırasında gıdıklanmamaktır. Bu sezon kadınlarda tek kollu bluzlar revaçta. Değişik ruh halleri dikkate alındığında, kadınların “Kolumu kaybettim” diyerek hastanelere koşmasından endişe ediliyor. Öneriler arasında şapka dikkat çekiyor. Şapka modasına uyacaklar, gaz maskeli olanları tercih etmeli. Pişman olmazsınız. Erkek koleksiyonlarında pastel tonlar ve pijamadan bozma çizgili donlar revaçta. Tek sakıncası, havalar ısınınca magandaların da aynı kıyafeti giyecek olması. Erkeklerin “Milli moda açılımı” yapması için iyi bir fırsat. Popülerliğini koruyan trençkot, bahar yağmurlarına ve polisin tazyikli suyuna karşı etkili bir çözüm. Elbise ve eteklerde derin yırtmaçlar, oturma eylemlerine katılan bayanlar için uygun değil.

Yeni sezonda bayanların saçlarını bandanalar süsleyecek. Modacılar, “Bandanaları çok sıkı bağlamayın” diyor. Aksi halde bu durum, iki bandanalı kafanın tokuşturulmasını kolaylaştırabileceği gibi, biber gazına karşı bandana ile burnunu tıkamak isteyenlere zorluk çıkartabilir. Risk almak isteyen bay ve bayanlar, yıpranmış ve yırtılmış detayları tercih edebilir. Yaz sezonunda tişörtler paramparça. Sağlam olanları, AB standartlarında parçalatmanız gerekiyor. Bu da yeni bir iş kolu demektir. Dolayısıyla, bu modayı yaratanların alacağı hayır duanın haddi hesabı yok. Şortlara gelince… Her zamankinden daha kısa. Bu durum bir risk oluşturabilir. Riskler saymakla bitmiyor. Yani iç çamaşırları bu sezon dış çamaşırları oluyor. Bu modaya uygun iltifat, “İçiniz dışınızdan güzelmiş” şeklinde olanıdır. Asker ceketler, postallar ve asker yeşili pantolonlar da gözde. Ancak bu kıyafetleri giydiğinizde, her önünüze gelene “Vallahi düşündüğün gibi değil!” deme durumundasınız. Modanız hayırlı olsun. Üretmeden yemenin bir mahsuru yok ama modaya uymamanın mahsuru çok.


Ahmet Zeki YEŞİL



3036











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)