ISSN 1308-8483
BU KAÇINCI KAZA?!.. / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 13.5.2013    


BU KAÇINCI KAZA?!..

Evim, Foça girişindeki 8'li (sekizli) kavşağın hemen yakınında. Son 5 aydan bu yana burada meydana gelen trafik kazalarının seçeresini tutmaya başladım. Bugün meydana gelen kaza ile birlikte sayı 11'e (on bir) yükseldi. Bu kazaların resmi kayıtlara geçip geçmediğini bilmiyorum ama benim notlarıma göre küçüklü-büyüklü kaza sayısı bu.

Geceleri uykularımızı kaçıran bu bölgedeki acı fren seslerinin sonuçlarını ise bilmiyorum.

Bu “8'li kavşak” deyimi ile konuyu abarttığımı sanabilirsiniz.Hemen tanımlayayım: İzmir'den gelen ana yol tam bu noktada Foça merkezine ve Yenifoça yönüne doğru ikiye ayrılmıyor mu?..

Foça garaj tarafından gelen yol da İzmir ve Yenifoça yönünde yine bu noktada ikiye ayrılıyor.

Mersinaki Caddesi de tam bu noktada İzmir ve kent merkezine doğru ikiye ayrılınca, etti mi altı geliş gidiş.

Bu trafik akışına sahilden gelen 169. Sokak ile 175. Sokak girişlerini de eklerseniz; alın size 8 giriş çıkışlı bir kavşak!..


Burada kaza olmaması mümkün mü?..

Hele de geçişleri, güvenli ve kurallara göre yapılmasını sağlayacak ışık, işaret ve işaretçiler olmazsa!.. (Burada yalnızca yön gösteren levhalar var)

Diyeceksiniz ki; “Kavşaklara girişler için zaten öncelikli kurallar konulmuştur, sürücüler dikkatli olsun efendim!..

Doğrudur, elbette dikkatli olunması gerekir. Ama bu güzel ülkemde meydana gelen kazaların % 94’ü insan kaynaklı değil mi?!..

Üzülerek yazıyorum, yine bu güzel ülke dünyada en fazla trafik kazası yapanların başında gelmiyor mu?..

Geliyor…

Evet, ülkemiz karayollarında Azrail eline orağı almış durmadan insan biçiyor!..

Yurdumuz yöneticileri, üç tarafımızı çeviren denizlerimizi; kendi kaderine terk edilen ve tam bugünlerde de özelleştirmesine karar verilen demiryollarımızı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi akıl ve bilimin gerektirdiği donanımlarıyla birlikte devreye sokmadıkları takdirde trafik kazalarındaki dünya birinciliğimiz devam edecek gibi görünüyor…

Dönelim Foça’ya:

Allah’tan ki bizim bu kavşakta bugüne kadar ölüm olayına tanıklık etmedim; ama bundan sonra olmayacağını kim söyleyebilir ki?..

İşte bundan dolayı zaman yitirmeksizin Foça Kavşağı’nda taşıt trafiğini güvenli hale getirecek tüm önlemler alınmalıdır.

Bütün yetkilileri, sorumluları bu “GELİYORUM !..” diyen ve art arda da gelen kazalar nedeniyle, kamuoyu önünde göreve davet ediyorum…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


2310











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)