ISSN 1308-8483
Bir pencerede bizden “Bakırçay Gazetesi” / Seyfi GÜL
Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 10.9.2013    


Bir pencerede bizden “Bakırçay Gazetesi”

Foça pek çok güzelliğinin, zenginliğinin farkına yeniden varmaya başlayan bir kent. Eşsiz doğal güzellikleri, muhteşem tarihi, her biri ayrı hazine olan köyleri, dağları, bağları, ovaları ve tüm diğer değerleriyle geleceğe umutla göz kırpıyor.

Nüfusuna göre; kültürel ve sanatsal etkinliklerle pek çok kentin üzerinde bir oranla haşır neşir olan, o kendine has iklimi ve ilham veren havasıyla ülkemizin duayen yazar çizerlerini kendine çeken Foça, son zamanlarda büyük inşaat şirketlerinin de gözdesi olmaya başladı.

Ekonominin lokomotifi olan bu sektör temsilcileri her yanı sit gözüyle bakılan Foça’da özellikle Foça – Yenifoça hattında konutlar, lüks konutlar üretmektedirler.

Bir türlü açılamayan Club Med, ihale edilemeyen Kumburnu’na inat, butik oteller, karizmatik taş binalar son yıllarda sezon dışında da hizmet verir hale gelmişlerdir.

Eğlence dünyasının ünlü isimlerinin sahne aldığı mekanlar özellikle bu yıl iyi bir sezon geçirmişlerdir. Buralardan cesaret alanlar yeni mekanlar açmış, Foça’ya yeni renkler katmış, ancak yeni olmanın sancılarını çekerek, varlıklarını sürdürmeye gayret etmektedirler.

Dikkat çektikçe, ekonomik ışıklar verdikçe Foça’nın sorunları da daha fazla dile gelmiştir, gelecektir. Daha düzenli, daha temiz ve gelenlerden daha az etkilenilen bir kent arzusu giderek yeşermektedir.

Foça’da herkesin yaşamını iyi-kötü etkileyen en önemli kurum Belediye’dir. Ve tüm ülkeyle birlikte Foça’da, gelecek beş yılını teslim edeceği yerel yöneticilerini belirleyeceği seçimlerin havasına girmiştir.

CHP başkan ve meclis aday adaylarının müracaatlarını almış, kamuoyuna açıklamış ve kartlarını ortaya koymuştur. Adaylar bu listede yer alanların içinden birileri olacaktır.

İlçe Başkanı’nın Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıklayan BBP dışında diğer partilerden ses yoktur.

Yıllardır görsel ve yazılı, yerel ve ulusal basın organlarında Foça’nın tanıtımına, sesinin duyurulmasına, sorunlarının aktarılmasına profesyonel bir yaklaşım ama amatör bir ruhla çalışarak, her türlü siyasi görüşe ve inanca aynı mesafede durarak, olayları sadece gerçekliği kadar yansıtan, yorum katmadan haberleştiren bir anlayış oluşturmaya çalıştık.

Bu anlayıştan ödün vermeden, yayın hayatını 20 yıla yakın bir süredir devam ettiren ve Kınık’tan, Dikili’ye, Bergama’dan Menemen’e, Aliağa’ya, Foça’ya kadar uzanan adı gibi Bakırçay bölgesine hitap eden bir bölgesel gazeteyle çalışmalarımıza yeni bir boyut katıyoruz.

Zaten zaman zaman elinize gelen Bakırçay‘ın her baskısında artık Foça da daha geniş bir biçimde yer alacaktır. Bölgede yayın yapan, dürüst ve tarafsız habercilik ilkelerinden taviz vermeyen ve bu uğurda emek sarf eden tüm yayınlara saygıyla yaklaşacak, ama halkın doğru haber alma hakkını ihlal edenlerle mücadele edecek yeni bir pencere açıyoruz.

Haber kaynağımız sizler, yanlışımızı hatırlatanlar sizler, doğruda destek verenimiz yine sizlerdiniz.

Bu pencere de; sizlerin, yani Foça ve yöre halkının istediği, teveccüh gösterdiği yere ve zamana kadar açık ve hizmetinizde olacaktır.


Seyfi GÜL



2068











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)