ISSN 1308-8483
ORDAN BURDAN / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 1.5.2014    


ORDAN BURDAN

Ülkede bir dengesizlik var. İnsanlar tek ayak üzerinde duramıyor. Dengesizliğin giderilmesi için çareler arayacağız. Gerekirse takoz koyacağız. Gerekirse vatandaşla oturup konuşuruz. Gözleme yeriz, bağlama çalarız, işi bağlarız. Bu ikram değildir. İkram olsa; yanında çay, gazoz olur. Ana prensip olarak babaları memnun etmekten yanayız. Çünkü yuvayı dişi kuş yapar. Biz, eve 'yuva'; bodruma ‘garaj‘ diyen bir milletiz. Aslında yok öyle bir şey kardeşim. Özellikle gençlere söylüyorum. Tüfeği falan aştık artık, biz helikopter yapıyoruz. Helikoptere binip havadan bakıyoruz. Yapımı devam eden 3. Köprü’nün ayakları bayağı çıktı. Havadan gördük bunu. İşçiler, okuyup üfledikten sonra yükseğe çıkıyor. Düşenler oluyor ama kendi hataları. Makro ölçekte bakmazsan meseleye düşersiniz.

Aslında bize bişeycik olmaz. Çünkü biz asırladır şerbetli bir milletiz. Gazoz sonradan çıktı ama ayran vardı. O yüzden vatandaşımız derin şuurunu kullandı. Yunanistan nüfusundan fazla bizim ilköğretim okulu öğrencimiz var. Hepsinin elinde tablet var ama bir tanesi bile tabletini yutmadı. Birisi çıkıp bunu söylesin. Bunun neresi Anayasa'ya aykırı? Anayasa Mahkemesi’ne saygı duyarız ancak gündemin göbeğinde oturmasından kaygı duyarız. Gündemin sırtına veya kucağına oturabilir mesela. Neyse, bu millet bunların hepsini aşar. Sen önce oyuna sahip çık. Halayın başı burada, sonu nerede?

Dar bölgeli seçim sistemi dar pantolon gibidir. Halay çekerken sorun yaratır. Dileğimiz, ritmi bozulan halaycıların alıp başını gitmemesidir. Bunları aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Söyleyeceklerimizi söyledik, onlar da söyledi. Az sonra şarkılara geçeceğiz. İstek gelirse, gereğini yaparız. Tekrar söylüyorum, dar bölgeli sisteme geçiş, iki büyük paltonun haricinde kalan paltoları portmanto dışında bırakacaktır. Biz Adile Naşit olan seçim sisteminden yanayız. Barajın olmadığı seçim sisteminden yanayız. Çünkü barajlarda su yok. Birkaç sene evvel yaşanan kuraklık nedeniyle ayran yapılamadı mesela. Yapanlar çalkalayamadı. Ya da fazla çalkaladı, yanlış anlaşıldı. Yapılan basın duyuruları basıldı. Artık siyasette Aydın havası değil, bahar havası estirmek gerekiyor. Çünkü son söz millettin, son şarkı Himmet’indir. Çünkü önce Refik, sonra trafiktir.

Şimdi şöyle bir şey söylüyorum. Size hep şunu söylüyorum. Açık ve net söylüyorum. Sizlerle paylaşacağım ordan burdan konular olacak. Ancak burada değil…


Ahmet Zeki YEŞİL



3044











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)