ISSN 1308-8483
Foça Barış Kadınları; DİLEĞİN BARIŞ OLSUN / Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 6.1.2016    


Foça Barış Kadınları; DİLEĞİN BARIŞ OLSUN



Kadınlar isterse olur, ne ki barışı da istesinler! Evet, istiyorlar. Kadınlar barış isteklerini artık farklı güzelliklerle göstermenin yaratıcılığı içindeler.

Foça'da bir grup kadın barış adına bir araya gelerek "Foça Barış Kadınları" adlı bir grup kurdular. Yaşamın her alanındaki şiddete karşı kadın duyarlılığına dayanan bir duruş sergilemeyi amaçlayan bu kadınlar, toplum içinde belirli yer edinmiş entelektüel duruşa sahipler ve oluşturdukları farkındalık gücünün bilincindeler.

Üç yüzün üzerindeki grup üyeleri, farklı zamanlarda gerekli farkındalık eylemleri düzenlemekteler. En son eski yılın son günlerinde 29 Aralık’ta bir araya gelişleri, 2016 yılı için bir dilek tutmaktan ibaretti! Çok şey istemiyorlardı barıştan başka! Sadece BARIŞ.

Bir dilek tut; Dileğin barış olsun.

Foça Barış Kadınları, “2016 yılı için dileğin barış olsun" diyerek barışa katkı sunmak amacıyla günler önceden kolları sıvadılar. Sevgi dolu yürekleriyle büyüsü içinde saklı lezzetli kurabiyeler pişirdiler, hazırladıkları rengârenk dilek kağıtlarıyla kurabiyeleri bohçacıklar içine gizlediler. İmece usulüyle kotardıkları minik bohçacıkları Foça’nın merkezinde genç yaşlı çoluk çocuk herkese hediye olarak dağıttılar.

Toplanan kalabalık kurabiyelerin içinden çıkan barış dileklerini kupkuru dilek ağacına asarak adeta kuru ağacın yeşermesini sağladılar. Bu etkinlik Foça halkı tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

Foça Barış Kadınları gruplaşarak barışa dair anlamlı bir farkındalık yarattı. Evet, kadınlar isterse olur.

Barış, hemen şimdi.
















Nurdan ÇAKIR TEZGİN



2889











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)