ISSN 1308-8483
O GOL BİR GÜN ATILACAK! / Arzu DİNÇER
Arzu DİNÇER    
  Yayın Tarihi: 24.6.2016    


O GOL BİR GÜN ATILACAK!

Bahar kendini yazın kollarına sağlam bıraktı. Yaz tüm içten gelen sıcaklığı ile kucakladı bahar yorgunluğundan şikâyet eden insanları. Öyle böyle değil güzelim deniz tüm çekiciliği ile karşınızda dururken ona ulaşıncaya kadar kat edeceğiniz yolu bile hesaplar hale getirdi insanları. Hoş, kendi çevremden bir kişiden bile olsa “365 gün böyle sıcak olsa şikâyet etmem” diyenlere rastlamak da mümkün. Anlayacağınız biz insanoğlunu memnun etmek zor iş vesselam.




Memnun etmek demişken aklıma geldi; sahi bizi ne memnun eder? Cevabınızı duyuyorum önce sağlık, huzur vs… yok yok gerçekçi olun, bizi gerçekten ne memnun eder? Hah şimdi oldu, hayal ettiklerimizin beklentilerimizin gerçekleşmesi. Tabi arada yine bizim işimize gelen sürpriz gelişmelerde olabilir, hiç sakıncası yok elbet.

Peki, hayal ettiklerimiz gerçekleşmedi ise oynamıyorum işte ver oyuncaklarımı mı diyeceğiz yaşama? Yaşamın elinde oyuncak çok bir an bile tereddüt etmeden ya oyuncaklarınızı size geri iade eder ya da var olanları da alıverir. Öyle kaygısız, kâhyası ile keyifte ki yaşam.

O an üzülseniz hatta kızacak bir sürü şey sıralasanız bile bir süre sonra kendinizle sohbet etmeye başlar ve bunun yani gerçekleşmemesinin sizin bir eksikliğiniz sebebi olduğunu keşfedersiniz. Rahmetli Sadri Alışığın ünlü repliği gibi “Bu da mı gol değil hâkim bey” demenin de açıkçası insanı rahatlattığını düşünüyorum. Ama ya sen o topu tam ortalayamadıysan, ya zamanlama hatası yaptıysan, ya o sırada hınzır bir rüzgâr şiddetini arttırdıysa, ya kaleci harbi çok iyiyse.



Bırakın bazı vuruşlarınız da golle sonuçlanmasın. Ama siz topa her vurduğunuzda bir hatanızı düzeltmek için gayret göstermekten asla vazgeçmeyin. Ha rüzgâr ve kaleci meselesine gelirsek işte o sizin elinizde olmayabilir. Zira günümüzde sizin golle sonuçlanmayan girişimlerinizden beslenen başka golcüler var bunlar rüzgar gibi. Size düşen sizin üzerinizden kendini iyi hissetmeye çabalayanlardan uzak durmak. Ve gerçekten istiyorsanız o golü bir gün atacağınıza inanmak. Kaleciye gelirsek, bir gün o da yorulur ve zayıf bir anını yakalarsınız emin olun.

Bugün yine aşırı sıcak olacak, belki bir şemsiye, şapka ya da güneşin kendi hâkimiyetini tamamen ilan ettiği saatlerde biz de kendi hâkimiyetimiz olan sığınaklarımızdan çıkmamak sıcaklık için yapmış olduğumuz memnuniyetsizliğimizi engelleyebilir ne dersiniz?

Sevgilerimle,

24 Haziran 2016


Arzu DİNÇER

arzudincer0@gmail.com


2095











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)