ISSN 1308-8483
BALIK MAYINA BASINCA / Ersince
Ersince    
  Yayın Tarihi: 11.5.2020    


BALIK MAYINA BASINCA

İki günlük sokağa çıkma yasağının ilk günü başımıza inanılması güç bir olay geldi. Yıllardır sokağımızda bir kirpi yaşardı. Kedilerle birlikte yer içer, biz ona, o da bize alışmıştı. Minik bir kirpi demek isterdim ama daha önce başka kirpi görmediğimden minik mi değil mi bilemiyorum. Kısaca kirpicik diyoruz biz ona.

Cumartesi günü eşim telaşla içeri girdi. Kirpi oltaya takılmış dedi. Hemen bir bıçak aldı kerpeten buldu, lakin hayvancık o kadar dolanmış ki tek başına kurtaramadı komşudan yardım istedi. Kirpiyi oltalardan olabildiğince kurtardılar ama üç iğne bacağına saplanmış, onları çıkaramadılar. Kediler olta kutusunu devirmiş kirpi de dolandıkça dolanmış işte. Hayvan çok acı çekiyor, büzüştükçe büzüştü.

Aklımıza veterinere götürmek geldi hemen aradık. Sokağa çıkmak için eşim yüz elli beşi aradı ve polise kirpinin başına gelenleri anlattı detayıyla. Polis polis olalı böyle bir şey duymamıştır eminim. Salgından sapır sapır insanlar ölürken delinin biri de kirpi peşinde demiştir muhtemelen. Sokağa çıkma izni alındı ve kirpicik kutu içinde veterinere götürüldü. Veteriner, duyarlılığınız için teşekkürler diye uzaktan bağırıyornuş. İki gündür haber bekliyoruz.

Kirpicik kurtulur da geri alabilirsek onu karakola ziyarete götüreceğim. Minik bir savunma sanayi gibi her tarafı oklardan oluşmuş hayvancığın bu donanımına rağmen oltaya gelmesi çok şaşırtıcı ve ibretlik. Karakolun duvarına kirpinin fotoğrafını assalar ve altına da "Bu kirpinin hayatı Foçalı hayvanseverlerce kurtarılmıştır " yazsa fazla mı ütopik olur...

Hayat şaşırtmaya devam ediyor. Bir gün mayına basan balık parçalandı diye yazarsam hayret etmeyin. Bu ihtimaller bilmem kaç sayı da bire denk geliyorsa işte o da önüme düştü. Her sabah uyandığımda rüyamda korona gördüm sanıyorum, oysa gerçekmiş. Gül altında böyle ekşınlar da yaşıyoruz işte...

11 Mayıs 2020 Ersince


Ersince



1766











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)