ISSN 1308-8483
CAVİT-19 ABİ / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 14.10.2020    


CAVİT-19 ABİ

Cavit-19 abi, üzgünüm... Koronavirüse karşı mücadele kapsamında düzenlenen dayanışma kampanyalarına katılamadım. Durumum yok, olsa dükkân senin. “İbanıma 10 TL gönder” mesajlarını aldıkça kahroldum. “Dünyada dükkân, âhirette iban” diye boşuna dememişler. Tutunabileceğim bir dalım, yaslanabileceğim bir dayım yok. Halam var ama cadalozun tekidir. Diyeceğim o ki, kimse bana güvenerek yola çıkmasın. Çıkarsa, sorumluluk kabul etmem. Ben nasıl kimseye yaslanmıyorsam, kimse de bana yaslanmasın. Çünkü huylanıyorum abi...

Cavit-19 abi, hatırlarsın... Korona geldiğinde üç buçuk atmıştık. Uykularımız, arkasına bakmadan kaçmıştı. Şimdi günde, bilmem kaç insan evladı öbür tarafa geçiyor. Mışıl mışıl uyuyoruz. Söylemesi ayıptır sosyal mesafe, sosyal mesane oldu. Termostat hepten bozuldu. Korona teşhisi konduğu için, onbeş gün evde karantinada kalması gerekenler bile fıldır fıldır geziyor. Bunların alnına seçim boyası süreceksin, gören şak şuk pataklasın. Stres atmak için dövecek adam arayanlar var. Onları da düşünmeliyiz. Koronalıyı döven, koronalı olur mu? Bak, bu aklıma gelmemişti; bunu danışma hattına danışalım abi.

Cavit-19 abi, acilen pandemiyi punduna getirelim. Bütçemizi aniden dengeleyelim. Bununla yetinmeyelim, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği 14 kurala bir kural da biz ekleyelim. Olağanüstü dönemde olağanüstü tedbirleri almak olağanüstüdür. O zaman, tek ayak üzerinde durabilir ve sek sek oynayabiliriz. Hatta, önceki aylardan daha iyi bir korona tablosu çizerek duvara asabiliriz. Ekonomik güven endeksi, koronavirüs endişesiyle geriledi. Bu yüzden, “Babama güvenmem, ekonomiye güvenirim” dedim ve kredi çekip başıma iş açtım. Dalgalanmalar her zaman olur. Önemli olan, koronayla dalga geçebilmektir. E-devlet üzerinden başvuruda bulundum ama, “Eee, ne var ne yok?” diyen olmadı. Oysa, uygun tatil kredisi alıp tatile gidenlerin bir kısmı korona oldu. Bu ne biçim iş abi?

Cavit-19 abi, maskeyi kafana tak, koronayı kafana takma. Salgını sal gitsin. O zaman, korona apışıp kalır valla. Salgının üstesinden gelmenin yolu, alttan girip üstten çıkmaktır. Testi pozitif olanın testisi, su yolunda kırılır. Bilmemiz gereken şey, semptomluların taşıyıcı olduğu ve bunların nakliyecilik yaptığı gerçeğidir. Fiziki mesafe önemli de, karşımızdaki kişinin fiziği önemsiz mi? Bence günlük vaka sayısı önemli değil, günlük buzdolabı üretim sayısı önemli. Evde tartışan çiftler, 'boş ol' ve ‘defol’ şeklindeki sözleri söylememeli. Bundan böyle, destek paketlerinin müjdesini Müjde Ar vermeli. Vermezse hatırım kalır! Sabrederiz o zaman... Koronasız günler bizi, klimalı otobüs duraklarında beklesin abi.


Ahmet Zeki YEŞİL



6023











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)