ISSN 1308-8483
Demirağ Ailesiyle 2010'a Girerken / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 31.12.2009    


Demirağ Ailesiyle 2010'a Girerken


Mutlu, huzurlu, birbirini seven, ülkesini, doğduğu büyüdüğü kenti çok seven insanlar yönetmeli kentleri...

Özellikle tarihi ve doğal aurası güçlü kentler özel ilgi istiyorlar, daha çok sevgi istiyorlar, bazı şeyler var ki salt görev anlayışı içinde idame ettirilemezler, çünkü yeterli olmaz. Her şeyin başının sevgi olduğuna inandığımdan; yönettiği Foça'yı çocuğu gibi sevip kollayan başkan Gökhan Demirağ'ı, 2010'a girerken soru yağmuruna tuttuk.

Turgay bir taraftan ben diğer taraftan, bize evlerinin kapısını açan Demirağ ailesiyle yılbaşı öncesi keyifli bir yeni yıl muhabbeti yaptık.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve sevgili eşi Derya Hanım ile kızları Gülin'in sıcak yuvalarında onlarla birlikte olmak güzeldi. Sade, siyah ve beyazın hakim olduğu küçücük sıcak bir evleri var. Başkan Demirağ davet ve toplantısı olmadığı akşamlar evde ailesiyle birlikte olmayı seviyormuş, üstelik son zamanlarda arada sırada Derya Hanıma mutfakta yardım etmeye bile başlamış. Özellikle Pazar sabahlarının spesiyalleri Gökhan Başkandan soruluyormuş. Siz hiç böbrekli yumurta yediniz mi? Merak etmeyin Gökhan Bey'den tarifi aşağıda.

Gökhan Demirağ'ın Yumurtalı Kuzu Böbreği Tarifi:
Kuzu böbreği, yağları sıyrılarak temizlenir ve kuşbaşı şeklinde küçük parçalara doğranır ve bir tavada zeytinyağında kavrulur. İyice kavrulan böbreklerin üzerine istenilen adette yumurta kırılır. Böbreğin o özel tadını hissedebilmek için tuzdan başka baharat ekilmiyormuş.

Derya Hanımın söylediğine göre Gökhan Başkan makarna konusunda da epey iyiymiş. Makarna için deneyerek belirlediği belli başlı markaları varmış ama bize söylemediler, asıl sır suyunda gizliymiş; Foça çeşmelerinden akan içme suyuyla yapılacakmış ve tabi tereyağında kızdırılmış pul biber, Ezine peyniri ile hazırlamış sos ile tatlandırılacakmış. Sırada pilav denemeleri varmış, hadi hayırlısı diyorum..



Bilindiği üzere yuvayı yapan dişi kuşlar çoğu zaman arka planda kalırlar ve yuvanın temel taşlarını kuvvetlendirirler; Ziraat mühendisi olan Derya hanım, belediye başkanı olan eşinin yoğun temposuna destek olabilmek için çalışma hayatından fedakarlık etmek durumunda kalmış. Bu arada Derya Hanımın bize hazırlayıp sunduğu serpme tabağındaki lezzetlerden acaba hangisini anlatsam! Yoğurtlu kısırda karar kıldım. Bir kilo kadar sarımsaklı Foça Yoğurduna iki su bardağı kadar ince köftelik bulgur konup akşamdan buzdolabında bekletilecekmiş, ertesi gün, kıyılmış yeşilliklerini de karıştırıp servise hazır hale getiriliyormuş. Tam benim damak tadıma uygun bir lezzet, hoşuma gitti.

Üç güzel insan; Gökhan başkan, eşi Derya Hanım ve kızları Gülin ile keyifli geçen saatlerin ardından kendilerini, özel yaşamlarından kesitlerin yer aldığı aile fotoğraflarıyla sayfalarımıza davet edelim dedik.

Gökhan başkanın "ben Foça aşığıyım" derken parlayan ışıl ışıl gözleri ile 2010 ve sonrasında istediği Foça'yı yapılandırmada daha umutlu olduğunu gördük. Kendisine başarılar dileriz.

Demirağ ailesi ile yaptığımız söyleşinin tamamını önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Her şey daha güzel bir Foça için, Foça'yı seviyoruz MUTLU YILLAR FOÇA.


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3064











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)