ISSN 1308-8483
Makarna Dünyasına Giriş: Sosisli Makaroni / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 17.5.2007    


Makarna Dünyasına Giriş: Sosisli Makaroni


Makaron, bir nevi acı badem ezmesine benzeyen ağızda dağılan kurabiyegillerden tatlı bir üründür. Venediklilerin keşfettiği, Fransızların markalaştırdığı (macaron) makaron ile Aşçı Fok'un makaronisinin hiçbir ilgisi yoktur.

İtalyanların macaroni dedikleri klasik kalın hamur makarnanın yelpaze şeklindekileriyle hazırlanmış bir tarif veriyor Aşçı Fok.



Sosisli Makaroninin Malzemesi

1 Paket kalın yelpaze makarna (marka ismi belirtmiyorum reklama girer)
250 gr. sosis
50 gr. İzmir Tulum peyniri (marka ismi belirtmiyorum reklama girer)
2 domates
Tereyağ (isteğe bağlı miktarda)
Bir çay kaşığı iri dağ kekiği yaprağı
Karabiber
Bir çay kaşığı reyhan
4-5 Diş sarımsak

Gelelim Tarife:

Aşçı Fok diyor ki; Makaroninin pişirme ritüeli klasik makarna haşlaması şeklindedir. Bol ve tuzlu kaynayan suya atılan makarna 5-7 dakika içinde markasına göre gayet iyi sonuç vermekte. (Kendi bildiğiniz yöntem en iyisidir) Lakin, bütün püf sosundaki işlem sırasındadır!

Tereyağ tavada erirken içine incecik kıyılmış sarımsaklar ve tulum peyniri ilave edilecek. Sarımsağın kokusu hissedilmeye başlayınca hemen ardından istediğiniz şekilde doğradığınız sosisleri de tavaya bırakacaksınız.

Sosislerin şişip pişme aşamasına geldiğinde iri rende yaptığınız domatesleri de tavaya boca ediyorsunuz, tam ocaktan alacağınız sırada kekik ve reyhan yapraklarıyla karabiberini de ilave edip sos pişirme işlemini bitiriyorsunuz.



Bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza kalmış. İster bu sos ile makaronilerin tamamını karıştırıp üzerine biraz daha kekik reyhan serpersiniz, ister hafif yağlayarak sade bırakacağınız makaronilerin üzerine yoğun olarak sosunuzu döküp ilave yoğurt ve peynirle farklılık yaratırsınız.
Afiyet-i lezzet olsun.

Haşlanmış makaroniyi (makarna tabi) çıplak bırakıp küçük kaselerde değişik soslarla sunumlar yapmak Aşçı FOK'un tercihidir. Sos çılgınlıklarım yolda...



Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


4277











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)