ISSN 1308-8483
Gerenköylü Vedat baba oldu / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 10.1.2010    


Gerenköylü Vedat baba oldu


Esnafın asık suratlısı hiç çekilmez! Ama; güler yüzlü tatlı dillisi de çiçeğe üşüşen balarısı gibi çeker müşterisini kendine... Her ne kadar satılan malın işlevi ve kalitesi ön planda olsa da, malın kalite unsurunu destekleyen, satıcısı insan faktörüdür.

Gerenköylü Vedat, Foça Pazarı'nın meşhur ve en sevilen pazarcılarındandır. Tezgahının önünden geçen herkesle yarenlik eden, hal hatır soran, kibar, efendi bir pazarcı esnafıdır Vedat.

Pazardaki müşterilerine küçük espriler yapmasını onları hoş tutmasını bilir, kendini ayrıcalıklı hissetmek isteyen her müşterisine sunacak küçük bir jesti vardır. Taze olmayan sebze vermemesiyle ünlenmiştir ama asıl eşantiyon ve hediye kavramını hayata geçirmiş olmasıyla yaratıcı bir pazarcı esnafıdır diyebilirim onun için..

Vedat'ın kantarı hep müşteriden yana tartar! Hep bir avuç kendinden hediye katar tartıya ıspanağı, fasulyeyi, turp ve pancarı, taze soğan ve pırasayı, yazın domatesi patlıcanı...

Geçen yıl evlenmiş, düğününe de bütün müşterilerini davet etmişti. Geçenlerde de kızı Gülistan dünyaya gelmiş. Allah analı babalı büyütsün, kızı babasına daha da şans getirsin.




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2893











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)