ISSN 1308-8483
Şişmanların yemekle imtihanıdır lezzetçi olmak! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 18.1.2010    


Şişmanların yemekle imtihanıdır lezzetçi olmak!


İyi yapılan işler sevgi ister, özen ve aşkla yapılsın ister. Lezzetli yemek yapanlar yaptıkları yemeğin içine kendilerini de katmadan duramazlar, önce o yemeği hayallerinde canlandırırlar ki, zaten bütün yaratımlar düşlemekle başlar, canlandırma faslından sonra da; damağa en hoş gelecek malzemeleri hissederek büyük bir iştahla koyarlar.

Şişmanlık çağın hastalığı. Alınan her kalori, vücuda artı değerde kilo fazlalığına potansiyel suçlu! Peki durum bu kadar basit ve net ise, şişmanların lezzetli yemekler hazırlamak, yazmak, fotoğraflamak, tatmak, doyana kadar zevkle yemek gibi keyifli meşguliyetlerinin olması doğru mu sizce?

Hadi doğrudan vazgeçtim, doğru tektir safsatasıyla işim yok, belki hakkaniyetli mi diye sorgulamalıyım! İşini iyi yapan insanlar yaptığı iş yüzünden zarar görürlerse bunu neyle açıklamalı? Severek coşkuyla gerçekleştirilen bütün uğraşlar bir başka anlamda insanoğlunun celladı da olabiliyor ki, yaşam içinde örnekleri pek çok.

Aslanları çok seven birinin aslan tarafından parçalanması, bütün dünyası kurbağalar olan kurbağa araştırmacısı önemli bir bilim adamının zehirli kurbağa tarafından öldürülmesi, dünyanın en iyi kuyu ve kulelerini yapan mimarların yaptıkları eserlerin içinde yok olmaları gibi nice tezatlar dünyasındayız.

"Dervişin fikri ne ise zikri de odur", "su testisi su yolunda kırılır" gibi nice manidar ata sözlerimiz var.

Sözü uzatmanın anlamı yok; Lezzetçiler de (kiloları ve fazla beslenmeye dayalı hastalıklardan) lezzet yolunda ölüyorlar. Haksızlık değil mi bu? Yaşam haksızlıklar bileşkesi; İşte Haiti gerçeği; Binlerce insan köpek leşi gibi iş makinalarının dişlileri arasından gömülüyor çukurlara. Hatta gömülenler şanslı sayılıyor, birçoğu barikat olarak çuval görevi görüyorlar sokak ve yollarda. İlahi adalete inanan biri olarak bütün olup bitenleri anlayabilmek gerçekten zor! Resmin tamamını görmek bazen öyle zor hale geliyor ki...

Aslında ölümün var olduğu yerde yaşamın adaletini sorgulamak ne aptallıktır. Hepsi de saçma ve anlamsız, bütün yemek tarifleri ve diğerleri, bütün hepsi...

Belki resmin bu yüzünden bakınca böyle görünüyor! Fazla mı olumsuzum bugün?

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2516











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)