ISSN 1308-8483
Foça Yereli / Hüseyin Muslu
Hüseyin Muslu    
  Yayın Tarihi: 19.3.2010    


Foça Yereli

Bu sezon U 14 takımımızla Bergama’daki maçı hatırlıyorum; oyuncularımızdan Hakan’ın, Ömür’ün anneleri, Ayberk’in, Umut’un, Alpay’ın babaları. Ve Fatih Berk’in babası, ben.
Hava da öyle soğuk öyle soğuk ki tribünlerde tir tir titriyoruz.

Ayberk’ in babasına dönüp “Foça’dan gelen benim fark edemediğim başka seyirci var mı?” diye soruyorum. Gülüyor.

Foça ve Foçalıları temsilen takımı desteklemeye gelen diğer veliler de “Foça Yereli”ni temsil etmenin gururunu ve tadını çıkarırken, diğer taraftan başka taraftarların neden gelmediğine dair sitemlerini ifade ediyorlar. Öyle ya koskoca Foça yereli ve yerleşkesinde sporsever bir sürü insanımızın olduğunu herkes biliyor.

Kimi zaman Engin Kale hocamızın, kimi zaman Erol Çetin hocamızın ve kimi zaman da oyuncularımızın gönül çırpıntıları ile gözlerindeki ışıltıların bizleri bu çocukların peşinden koşturduğunu biliyoruz. Bize heyecan veren bu çırpıntılar ile gözlerdeki ışıltıları Foça yerelindeki diğer sporseverlerin de fark etmeleri halinde onların da tribünlerdeki yerlerini alacaklarından hiç kuşkumuz yok.

“Ne yapılabilir?” sorusuna bir yanıt olabilir düşüncesiyle bir süredir www.focafoca.com’da yazı ve haberlerimle varım. Buna sevgili Nurdan Hanım ve değerli eşi de şahittir. Sağolsunlar onlar da desteklerini esirgemediler.

Yola çıkarken, Foça’da sporseveriz diyenlerin nezdinde Erdek’teki kadar bile ilgi görmeyen bu çocuklarımızın mücadelelerini Foça’da gündeme taşımayı hedefledik. Başka bir amacımız da Foça’da spor aşığı bir yöneticimizin spor için yaptıklarının Foça Yereli / Foçalılarda farkındalık oluşturmasıydı. Nitekim U 14 takımımıza Belediye Başkanımız Gökhan DEMİRAĞ tarafından şampiyonluk priminin dağıtıldığını bu satırlardan okuyan birçok kişiyi dinlediğimde -onların sözlerinden sonra- “Hele şükür, birileri Foça’da spor ve destekçilerini takdir etmeye başladılar, çok şükür.” diye düşündüm. Bu satırlardaki yazılar okunmasaydı spor aşığı başkanımızın spora ve alt yapıya nasıl ve ne şekilde destek yapılabilirliğinin peşinde koştuğunu pek kimseler fark edemeyeceklerdi.

İyi ki varsın Gökhan Başkan. Sizlerin de sayesinde Foça Yereli’nin farkındalığını artırmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bir gün bizim tribünler her kademedeki sporcularımızı bağırlarına basacaklar. A takımımızın bütün oyuncularının da altyapıdan geleceği günler çok uzak değil.


Hüseyin Muslu



1802











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)