ISSN 1308-8483
Foça Rastgele Balıkçı Festivali'nden Kareler / Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 10.9.2007    


Foça Rastgele Balıkçı Festivali'nden Kareler


Bir başkadır bizim Foça'mız, bir başkadır festivallerimiz...

Maşallah festival uzmanı olduk tüm Foça'cak. Bir eğlence, bir kalabalık, bir şenlik ki sormayın, maşallahı var bizim buraların...

Sabahın erkeninde başlayan yarışma ve etkinlikler, Phokaia gecelerini devirip ertesi günün ışıklarıyla hadi yeni baştan hep beraber kaldığı yerden...

Ne demişler; Balık baştan kokar. Ahh yanlış oldu, baş nereye giderse ayaklar ardından demişler değil mi ama... Balık baştan kokar kokmasına da hiçbir yerde Foça'daki gibi güzel kokmaz diye bilirim. Bir memleketin genç ve dinamik bir yöneticisi olursa hareket ve bereket kaçınılmazdır.

Söyleyin bana, kimin belediye başkanı şortunu ayağına çekip de kentin göbeğinde diğer yarışmacılarla denize atlayıp sutopu yarışması yapar? Ve zaten kimin kentinin ortasında deniz vardır o da ayrı mevzu! Hadi deniz var, girilebiliyor mu bakalım kirlilikten?

İşte orada durmak gerek, Foça'mızın en orta göbeği olan Belediye Meydanı'nda Küçük Deniz üçgeninde denize girmekten daha doğal ne olabilir? Öylesine temiz ki bizim denizimiz...

Biz bunu her zaman yapıyoruz, dosta düşmana duyurulur. Bu yılki sutopu turnuvası da oldukça şenlikliydi, çok kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlendi. (O kalabalığın, meydanda kurulan upuzun sardalya mangalıyla ilintisi var mıydı bilinmez tabii)

Yine bu yıl da halka ve misafirlere ekmek arası balık dağıtıldı.

Bir bira markası çok hoş bir tişört tasarımı yapmış bu yıl, sırt tarafı kılçık olarak dizayn edilmiş olan tişörtlerin herkesin sırtında oluşu, birlik beraberlik ve festival havasını daha bir güçlendirir nitelikteydi.

Bir kentin Belediye Başkanı balıkçılarla çok samimi şakalar yapıp birlikte sarmaş dolaş balık pişiriyorsa daha ne istenir halkcak? Halkın arasında sürekli dolaşan hal hatır soran bir başkanı kim sevmez?

Sudan çıkıp ıslak şortuyla balık pişiren ve ardından turnuva ödül törenlerine katılan başkanımız, takım elbiselerini kuşanıp Foçalı bir çiftin nikahını kıyıp, mutluluklar diliyor vee Bülent Ortaçgil konserine yetişiyor, konser bitiminde de plaket, çiçek teşekkür... Bütün bunlar ve daha bilmediğimiz onca iş ve aktivite...

Bu arada Bülent Ortaçgil Foça'yı ve Foçalıları serince bir gecede sıcacık Eylülledi. Yürekler, unutulanları hatırladı, Eylülleyip gevşeyenler caddelere yayıldı, protokolun olmayışı sıcak atmosferi kendi rüzgarı içinde ısıtıverdi.

Güzeldi...

"Rastgele Balıkçı" festivalimiz devam ediyor...


















Nurdan ÇAKIR TEZGİN



3055











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)