ISSN 1308-8483
Foça Kitap Kulübü'nün yeni kararları / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 20.8.2010    


Foça Kitap Kulübü'nün yeni kararları


Foça bir kapalı kutu.

Her gün bilmediğiniz yeni bir şeyini öğreniyorsunuz Foça'nın. Her öğrendiğimi yazamıyorum ama, şu sıralar yazılması gerekenler epeyce çoğaldı.

Dostlarla keyifli geçen buluşmalarda derinleşen sohbetler, Foça'ya dair bir yığın birikimi de güncelimize taşıyor. "Foça Kitap Kulübü" diye bir oluşumdan haberiniz var mıydı? Sağ olsun Zuhal Özügül yaz başındaki Perşembe toplantılarından kısaca söz etmişti de, böyle bir grubun varlığından haberimiz olmuştu. Oysa ki Foça, minicik hap kadar yer, duyulmayınca duyulmuyor işte!

Sanat ve kültür alanındaki yoğun gelişmelerden kanatlanıp uçacak hale gelen Foça'mızın, bu yeni formatı birçok kişinin hoşuna gidiyor.

Adı gibi gizli iç bahçesiyle Saklı Bahçe Sanat Evi, her ay farklı mekanlarda toplanan Foça Kitap Kulübü'nü misafir etti dün. Giderek artan bir katılımla gerçekleşen Perşembe toplantılarında her ay bir yazarı konuk eden Foça Kitap Kulübü, bu defa Hasan Öztoprak ile edebiyatın derinlerinde gezindiler. Ben toplantıya geç gittiğim için neler okundu, hangi şiirlerle neler yaşandı, hangi kitaplar önerilip elden ele dolaştırıldı bilemiyorum. Bundan böyle, merak edenlerin katılımıyla birçok soru cevaplanacaktır umarım.


Foça Kitap Kulübü'nün kurucusu Ayla Karatekin, iki yıla yakın bir zamandır sürdürdükleri okuma toplantılarını bundan böyle Balıkçı Kahvesi'nde gerçekleştireceklerini ifade etti. Belki biraz daha kalıcı olup, daha fazla insana ulaşabilme umudu taşıyan bu kararlarını 2 Eylülde hayata geçirmek üzere toplanacaklarını belirten Karatekin, toplantıya gelecek olanların yanlarında kitap, gazete, dergi getirmelerini önemle rica etti.

Foça Balık Hali'nin üst katındaki Balıkçı Kahvesi'ne bir de kütüphane kazandırma amacı güttüklerini ifade eden kulüp üyeleri Foça için yeni güzellikler vücuda getirmek üzere kolları sıvamış görünüyorlar. Çoğunluğu kadınlardan oluşan Foça Kitap Kulübü üyeleri, aralarında erkekleri de görmek istiyorlar.

Erkek, kadın, genç, yaşlı, herkesi...




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2890











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)