ISSN 1308-8483
Biraz da Yeni Foça'dan... / Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 20.5.2005    


Biraz da Yeni Foça'dan...

Bugün Yeni Foça Pazarına gittik, bizim Foça'nınkine benziyor pazar ve pazar yeri. Fiyatlar biraz daha düşük gibi geldi bana. Dün Salı pazarına çıkmıştım burada, o yüzden biliyorum.

Yeni Foça'nın çay bahçelerine bayılıyorum, bol bol oturup çay kahve içtik.
Geniş geniş, ferah ve deniz kenarında püfür püfür rahatça oturuyorsunuz.
Çay bahçeleri ve kafeler, uyduruk kıytırık hizmet aksatan cinsten değil. Gayet bilinçli hizmet veriyorlar, sahildeki çay bahçelerinde tuvalet ve lavabo mevcut. Sezona hazırlıklar epeyce tamamlanmış, her yerde bir faaliyet banklar boyanmış, sandalyeler tertemiz minderli. Çiçekler bakımlı, yollar tamir ediliyordu, evlerin dışları boyanıyordu.

Pek hoşuma gitti bu defa Yeni Foça.
Geçen gidişimizde Sahilde balık halinin yanında ki restoranda balık yemiştik. Bu defa çarşı içinde esnaf lokantasında yemek yiyelim dedik Turgay'la, ben bayılırım sadece gündüz öğle saatleri hizmet veren lokantalara. Müşterisi bellidir, yemekleri günlük ve tazeciktir. Her neyse uzatmayayım, çarşı içinde şirin bir pideciye rastgeldik. İçeriden gelen mis gibi fırın mamullerinin kokusu, ayaklarımızı pideciye sokuverdi. Klasik bir pideci gibiydi lakin; kiremit güveç içinde pişirdiği yuvarlak köftelerin ve sıcak ekmekçiklerin kokusu, görüntüsü öyle muhteşemdi ki... Vejetaryen olmasam kesinlikle yerdim.

Benim sipariş verdiğim, peynirli - domates, biberli pidenin tadı da harikaydı tabi. Pidecinin ikramı olan çay, yanındaki kahveden geliyor. Kokulu harman çayın tazeliğini de burada zikretmeden geçmiyeyim. (Bunu niçin mi yazıyorum? Genellikle ikram olarak gelen çaylar içilemeyecek kalitede olur da!)

Pidelerin Lezzeti de güzeldi, ücreti de çok uygundu. ( Hatta, bize ucuz bile geldi ) Önemli olan bu zaten. İnsanca isteklere insanca muamele, bir daha ki sefere aynı pideciye gitmek için, yeniden Yeni Foça gezintisi icad edeceğimden eminim :))



Nurdan ÇAKIR TEZGİN



3703











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)