ISSN 1308-8483
NECLAANA YAŞLIEVİ… / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 1.12.2010    


NECLAANA YAŞLIEVİ…

Bilge hayırsever Reha Midilli, Foça'ya bir büyük eser daha kazandırdı: REHA MİDİLLİ NECLAANA YAŞLIEVİ…

Belediye'nin tahsis ettiği 9707 metrekarelik bir arsa üzerinde 2008 yılının mayıs ayında başlanan inşaat, çok kısa bir sürede tamamlanarak, Ekim ayını ilk haftasında sessiz sedasız hizmete girdi. Şimdi ihtiyaç sahiplerine kucak açmış bekliyor.

. Bodrum+Zemin+Bir kattan oluşan yaşlıevi, beş yıldızlık bir konfora ve Foça'nın muhteşem manzarasına sahip bir konumda. Üç milyona yakın bir harcamayla (eski paramızla üç trilyon TL) 2867 metrekarelik kapalı bir alana sahip olarak inşa edilen yaşlıevinin her odasında LCD TV, klima, buzdolabı, banyo-tuvalet, tam takım mobilya ve Yangın Alarm Sistemi bulunmakta.

Sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan 60 yaş üzeri yaşlılara yatılı olarak bakım ve hizmet verecek olan yaşlıevi, yöremizde büyük bir ihtiyacı karşılamakla kalmayacak, yaşlıların huzur içinde ve güvenle yaşamlarını sürdürecekleri bir güzel kurum olarak var olacak.

19 Nisan 2010 tarihli Bakanlık oluruyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na 20 yıl süreyle işletme hakkı devredilen yaşlıevinde on oda Reha Necla Midilli Vakfı’na ayrıldı. Geçen Ekim ayı başından itibaren yaşlı hanımefendiler ve beyefendiler burada yaşamaya başladılar. Şimdilik sayıları az ama; Neclaana Yaşlıevi’nin varlığı öğrenildikçe bu güzel kurum kısa sürede dolacak.

Yaşlılık; insan yaşamının en zor ve en meşakkatli dönemlerinden biridir. Yaşlı, korunmaya, bakıma, yardıma muhtaçtır. İstesek de istemesek de, beğensek de beğenmesek de doğanın kanunu bu. Uygar ve kalkınmış ulusların gelişmişlik ölçütlerinden birisi de yaşlılarına sahip çıkıp onların güven içinde ömürlerini geçirmelerine olanak hazırlamalarıdır. Bu işi Foça'da Reha Midilli'nin büyük bir sorumluluk anlayışı ile yüklenmesi takdire şayan bir davranıştır.

Reha Midilli Neclaana Yaşlıevi, yöremizde önemli bir ihtiyacı karşılayacak kapasite ve donanımda bir güzel kurum oldu ve Foça’nın ışıklı mavi sularına da çok yakıştı.

Reha abi, Tanrı sana ve Necla ablaya uzun ve sağlıklı ömürler versin…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1490











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)