ISSN 1308-8483
Bana gelenlerden... / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 10.3.2011    


Bana gelenlerden...

Bugün, bazı okurlarımızın mesajlarını paylaşmak istiyorum sizlerle... Bize gelen mektup ve mesajlar içinden izin aldıklarım bunlar.

Evet ilk mektubumuz Londra’da yaşayan bir Marsilyalıdan.

“I went to the Club Med in Foca for 8 years. I loved the bay ,peace, swimming and mediterranean there. Since the Club Med has disappeared in Foca what other alternative is there ? Not big luxurious hotels for foreign tourist, but more sympathetic mediterranean type like the club was.
I have been to other places in Turkey but none appealed to me like Foca. I was born and brought up in Marseille " la citee Phoeceenne", and now I live in London .
Any ideas ? many thanks A.H.P.”


Bu mektuba siz olsanız ne yanıt verirdiniz? “Foça’nın çağrısına kulak verin, Foça sizi bekliyor olacak” dedim iyi etmiş miyim?

İkinci mektup Yenifoça’dan;

“Dert yanmak istemezdim ama yazlıkçılar gitti ve bize çöplük gibi olmuş bir Yenifoça kaldı. sanki herkes yediğini içtiğini sahile atmış, yetmemiş denize atmış, bu haliyle kimse buranın denize girilen bir plaj olduğuna inanmaz çöpler ve Yenifoça. kimsenin de umrunda değil. insanlarda garip bir "kabul etmişlik "durumu var. Konuşmayan - soru sorsanız cevap vermeyen - diyalog yoksunu bir sürü insan. Yazlıkçılar gitti de çöp işi bitti mi? Hayır! Cumartesi ve pazar asker çocuklarımız Yenifoça''da yiyip içip yere atarak izinlerini yapıyorlar özgürce, 7.alayın çevresindeki bağ bahçede bile çöp yokken bizler burada uçuşan çöpler arasında yaşamımıza devam ediyoruz. Esnaf suskun - asker ekmek kapısı onlar için, bu işin bir de gıda hijyeni tarafı var ki içler acısı sanırım Foçalılar kalkıp buraya gelseler çarşının içindeki lokantalardan bir su bile içemezler, temizlik burada her alanda unutulmuş durumda, ne yapmalıyım bilemiyorum? Kimi kime şikayet edeyim? Ya da kim beni dinler? Lütfen yardımcı olur musunuz? S.Kerman”

Sayın Kerman, size mektubumda da belirttiğim gibi satırlarınızı paylaşıyorum burada, umarım arzu ettiğiniz çözüm yakındadır.

Bir mesaj daha.

“Sevgili Aşçı Fok’umuz yemek tarifi vermekten vaz geçmiş görünüyor, ben büyük bir zevkle okuyordum hatırlatmak istedim kusuruma bakmazsanız ” Z. Reyhani

Teşekkür ediyorum sevgili Z. Reyhani, evet eskisi kadar yemek tarifi vermediğimin farkındayım, söz en kısa zamanda birikmiş yeni tariflerle buluşacağız, sevgilerimle.


Ve bir başka okurumuzla yazışmamızı alıyorum buraya, elbette yine kendisinin izniyle...

"Merhaba şehrinizdeki 11 Eylül Foça stadına gelmek istiyorum Foça maçının olduğu bir gün nişanlıma sürpriz yapmak amacıyla rakip bir takımda nişanlım ve Foça’ya maça gelecek. Fakat bu stada dair hiç bir bilgi edinemedim sitenizden.. Yeri nerede garaja ne kadar mesafede bunlar hakkında da bilgi edinmek istiyorum. Belediyenizin sayfasında da göremedim. Sayfanızda bulmayı ümit etmiştim fakat yok. şehrinizde taksi ulaşımı mevcut mu? Garajda indiğimde hemen taksi bulabilir miyim? Geldiğim bir pazar geri dönmek istemiyorum çünkü... ve eski ve Yeni Foça diye ayrılıyormuş bu bahsedilen yer Eski Foça’da mı oluyor? Garaja mesafesi ne kadar? Yardımcı olursanız nerede stadınız çok mutlu olacağım, şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...”

“Sorularınızda çok haklısınız... Biz Foça’da mesafelerin kısalığına öyle alışmışız ki sitede tarif etmemişiz!
Bahsedilen 11 Eylül stadı Eskifoça’dadır. Eskifoça sadece “Foça” diye geçer. Yenifoça başka bir yerde başka bir yerleşimdir. Stad Eskifoça’da garajın 200 metre berisinde kime sorsanız gösterecekleri bir yerdedir. Garajda taksi durağı vardır ama mesafeler taksiye binecek kadar uzak değildir. Her yere yürüyerek gidilir Foça’da. Satırlarınız çok hoş, keşke izin verseniz de isim vermeden paylaşsam yazılarımda, umarım Foça’yı beğenirsiniz... N.Ç.T.”

“İlginiz için çok çok teşekkür ederim, bu kadar kısa bir sürede cevap almak gerçekten çok mutlu etti :) tabiki paylaşabilirsiniz yazınızda bunda herhangi bir sakınca bulmuyorum :) yakın zamanda da inşallah Foça’da olacağımm maç tarihine göre :) bilgileriniz beni gerçekten çok aydınlattı artık neyapacağımı biliyorum teşekkür ederim ilginiz için çok teşekkürler tekrar ...”

***
Okurlarımdan mektup aldığımda, içinde yanıtlanacak sorular varsa şöyle derim kendime; “Umarım ihtiyacı olan yanıtı verebilirim, umarım yardımcı olabilirim”... Böyle düşünmekten niye heyecan duyarım onu anlayamam! İnsan, tanımadığı kişilerin ta uzaklardan yazdıkları birkaç satırla onları mutlu etme kaygısı taşıyabilir mi? İnsanoğlu çetrefilli varlık, anlamak zor!



Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2604











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)