ISSN 1308-8483
23 Nisan Deklarasyonu / Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 20.4.2008    


23 Nisan Deklarasyonu


Bizler; insan neslinin tohumlarını geleceğe taşıyacak olan küçük insanlarız, yani çocuğuz.

Öyle küçüğüz öyle çocuğuz ki, çoğu zaman kendimizi koruyamıyor ve hakkımız olan değerlerle donatılamıyoruz. Hepimiz, eğitim ve sağlıklı beslenme hakkına sahibiz, hepimizin sağlıklı ruh ve beden sağlığına gereksinimi var. Huzurlu ve mutlu ailelerimizle, gülüş cümbüş şen kahkahaların yankılandığı yuvalarımızda yaşayıp büyümek istiyoruz.

Bizi bizden daha çok düşünen ağabey ve ablalarımız, öğretmenlerimiz, devlet amca ve devlet teyzelerimiz olsun istiyoruz. Yemyeşil ormanların, buz gibi kaynak sularının, tertemiz denizlerin korunduğu bir dünyada, masmavi gökkubbenin altında mutlu çocuklar gibi dansetmek, koşmak oynamak istiyoruz. Çünkü; biz çocuğuz.

Dünyanın tüm nimetleri doğumumuzla kazandığımız doğal hakkımız ya! İşte biz onu, yaşama hakkımızı istiyoruz çünkü, biz çocuğuz.

Korku, nefret, savaş, tabu ve hurafelerin öğretilmediği, gerçek insanların yetiştirildiği önyargısız okullarda okumak istiyoruz. Ruh ve bedenlerimizin tacizlerle hırpalanıp örselenmediği, sağlıklı beslenebildiğimiz ortamlarda çocukça yaşamak, gerçek insanlık okullarının küçük insanları olmak istiyoruz!



Mahalle meydanlarında, okul bahçelerinde korkmadan oynamak, dansetmek istiyoruz. Henüz bebekliğimizde başlayan ruhsal ve bedensel gelişimimizin farkında olan ebeveynlerimizin güvenli kollarından koşmak istiyoruz hayata.

Bedenlerimizi, enerji verir yalanlarıyla kandırmayan, şeker, yağlı çerez ve pralinli plastik çikolataların doymamış yağlarından ve kanserojen ajanlarla donatılmış yiyeceklerden
koruyabilen bilinçli anne- babalara, öğretmenlere, televizyonculara, reklamcılara, gıda mühendislerine, doktorlara, metin yazarlarına, yemek yazarlarına, çiftçilere, sağlık bakanlarına, polis ve bekçi amcalara, devlet yöneticilerine ihtiyacımız var.

Güvenli bir çevrede, güvenli bir dünyada oynamak istiyoruz çünkü, biz çocuğuz.

Bayramımız kutlu olsun.




Nurdan ÇAKIR TEZGİN



2570











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)