ISSN 1308-8483
Kabak Sarma STOP! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 5.6.2011    


Kabak Sarma STOP!


Foça’nın son genel durumuna ilişkin “Stop” esprili yazımın o kadar kucaklanacağını ummamıştım doğrusu… Gelen e-posta ve yorumlar Foçaseverlerin Foça ile ne kadar içli dışlı olduğunun göstergesiydi. Dünyanın taa öte ucundan bile Foça güncelinin önemseniyor olması ilginç geldi bana.

California’daki bir Foçaseverin Foça caddelerindeki Arnavut kaldırımıyla ne işi olabilir? Dünya küçük, sesimize ses geliyor olması ve aynı sesin iki tur da Foça sokaklarında dolanması ne güzel!

Diyorum ya; Şu stop işi birçoğunun ve elbet benim de pek hoşuma gitti, o nedenle her şeyin sonunu stoplamamak için yeni yaptığım bir tarifimi paylaşayım sizlerle…

Kabak Sarma

Bilenler bilir, et türevi kullanmak pek tarzım değil ama bazen gerekiyor. Malzeme listesi vermeden direk tarife geçmek istiyorum.

-Bir avuç kadar taze bezelye iki üç adet taze soğan, tavla zarı şeklinde doğranmış bir küçük havuç zeytinyağında şöyle bir çevrilir ve bir fincan su ilavesiyle pişmeye bırakılır.

-200 Gr. kadar kıyma biraz tuz karabiber ve kıyılmış maydanoz ile fındık büyüklüğünde top köfteler halinde yuvarlanır ve ocaktaki bezelyelerin üzerine eklenip pişirilir. Pişip ocağın altı söndürülünce, köfteli bezelyenin üzerine biraz tereyağı ile taze kekik ve dereotu kıyılarak tencerenin kapağı kapatılır.

- İki adet taze sakız kabağı kabukları soyularak boyuna bütün olarak dilimlenir, tuzlanır ve ızgarada arkalı önlü beş dakika kadar pişirilir.

- Pişen ızgara kabak dilimleri servis tabağına içine bezelyeli köfteyi koyup saracak şekilde çukurlaştırılarak yerleştirilir ve gönlünüzce dekor verilir. İçinden köfte toplarının yuvarlandığı şık bir tabak oluyor. Üzerine istediğiniz güzellikleri uygulayabilirsiniz. Ben, kabakların üzerine birkaç damla sızma zeytinyağı damlattım parlasın diye.

Not: Biraz peynir rendesinin de yakışacağını düşünüyorum, ızgara kabak pişirip peynirli yeşilliklere sararak farklı sunumlarda bulunmuştum daha önce.



Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2902











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)