ISSN 1308-8483
Akdeniz'den sevgiler voyn! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 15.10.2011    


Akdeniz'den sevgiler voyn!


Bütün değerli etkinlikler aynı haftaya denk düşünce, bazılarına uzaktan takip düşüyor! İstanbul’da Lüfer Bayramı, İzmir Torbalı Karaot Köyü’nde Tohum Takas Şenliği ve Akhisar’da Zeytin Hasat Şenliği’nin düzenlendiği bu hafta sonu, Fethiye Ölüdeniz’ de de 3. Edebiyat Günleri devam etmekte…

İnsanın gönlü her yerde olunca tek bir yere tam kanalize olamıyor! Bu huyumdan hoşlanmıyorum; sürekli hareket halinde olup hiçbir şeyi çok sahiplenmeme gibi bir duyguyla yaşamak yıpratıcı oluyor bazen. Böyle duygulara kapılınca, aç gözlü şımarık çocuklara benzetiyorum kendimi. Gövdemin bulunduğu konumu ruhumun benimsememesi sonucu, ikisi arasında denge tutturabilmek yine bana düşüyor! Böyle tuhaf tutarsızlıklar size de oluyor mu?

Bakmayın siz böyle homurdandığıma, günlerdir anlamlı ve bir o kadar da keyifli zamanların tanığı olmaya devam ediyoruz … Güzel dostlarla beraberdik yine dün. İnsanın yaşadığı yerden uzak bir başka yerde, tanış olduğu insanlara rastlaması o yabancı yeri de yakın ve sıcak kılıyor. 3. Ölüdeniz Edebiyat Günleri etkinlikleri nedeniyle Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir araya geldiğimiz dostlarımız Tülin Dursun, Şafak İşleker, Azime Akbaş ve Halim Yazıcı ile birlikteliğimizin Akdeniz’in güneşine katkısı ne oldu bilemeyiz ama, biz epey hoşnut kaldık. Paneller, şiir dinletileri, imza günleri ve çevre gezileriyle noktaladığımız süreci sıcak sıcağına paylaşayım istedim.



Fethiye’de “Keçi” isimli bir kitabevi var, Ölüdeniz’in simgesi olan keçinin, kitabevine isim olması hoşuma gitti. Sempozyuma katılan yazar ve yayınevlerinin katıldığı imza günü Keçi Kitabevi’nde gerçekleşti. Yitik Ülke, yıllardır adına aşina olduğumuz bir internet sitesiydi, yayınevlerini kurduklarında yayınlarını da takip ediyorduk, Fethiye’de Yitik Ülke genel yayın yönetmeni Kadir Aydemir ile de tanışıp projeleri hakkında konuştuk, yayınladıkları kitaplara dokunup kokladık .



Fethiye’den anlatılacaklar pek çok elbette, hele bir köylü pazarları, arastaları var ki adeta doğa tablosu. Balık halleri, balık restoranları, tarımı, seracılığı, turizmi ve doğasıyla ilgili uzun uzun yazacağım. Yazacağım da, dostlarımızla paylaştığımız fotoğraf karelerinin güncelliği henüz pek tazeyken köşemizde yerini alsın istedim. Nice daha güzelliklerde buluşmak dileğiyle voyn!

Voyn; Fethiye yöresinde "napıyorsun, haydi, merhaba, gidelim" gibi sözcüklere topyekun verilen yöresel ad!





Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2437











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)