ISSN 1308-8483
BOROUGH MARKET'TEYDİK ! / Güzin TÜMER
Güzin TÜMER    
  Yayın Tarihi: 30.1.2012    


BOROUGH MARKET'TEYDİK !


Mine ve ben bu hafta sonu South Bank'te kurulan Borough Market’teydik. Borough Market bir çeşit pazar. Foça pazarından farkı değişik ülkelere ait yiyeceklerin satılması.

Londra sokak marketleri ile meşhur bir kent.. En çok bilinenleri, Camden Town, Portebello Street ve Liverpool Street'de kurulanlar. Bu marketlerde bulabilecekleriniz çok çeşitli. İkinci el bir ceket alabilirsiniz ya da sizi heyecanlandıracak bir otantik örtüyü alabilmek koşullarınızı zorlayabilirsiniz.

Her zaman bu marketlerde gezmeyi çok severim. Sanki bu marketlerde gezmek turistik bir aktivite..

Elbette bu pazarlarda dünya mutfaklarıyla da tanışmak mümkün. Fas mutfağından Meksika mutfağına, Tayland mutfağından Türk mutfağına farklı damak zevkine hitap eden tatlar bulabilirsiniz.Hem de çok uygun fiyata..

Keyifle alış veriş yaparken kulağınıza gelen ezginin ritmiyle farkında olmadan vücudunuz bir sağa bir sola sallanmaya başlayıverir. Onun için bu pazarlarda zaman harcamak her zaman çok keyifli gelmiştir bana..

Ben bugün fotoğraflarla sizi Borough Pazarı’nda gezdireceğim.


Bu sempatik genç kadın kendi hazırladığı özel çayı satıyordu. Bildiğimiz çayın yanı sıra süt, tohum karabiber, çubuk tarçın ve karanfil koyarak hazırlamış bu çayı. İçmesi keyifliydi.


İşini özenle yapan bu kadın dumanlanmış etleri incecik kesiyordu.Kestiği etten çok onun hali görülmeye değerdi.


Bu şişelerdeki yoğun sıvılar balsamik sirke. Balsamik sirke, nar ekşisinin yapımına benzer bir yöntemle üzüm suyunun uzun süre kaynatılması ile elde ediliyor.Bu balsamik sirkeler farklı aromatik tatlara sahip. Özellikle kayısılı sirke inanılmazdı.


Mine mis gibi kokan ev yapımı ekmeklerin arasında kendini kaybetti.






Çeşit çeşit mantar...


Fiyatlara dikkat! 1 GBP= 3TL olduğu düşünülürse...


Yeşilliklerin bu kadar güzel göründüğüne aldanmayın.. Maydanozun tartıldığı bu kentte tüm yeşillikler gel beni al diye göz kırparken satın alma konusunda çok düşünmek lazım. Zira her bir yaprağı çok ama çok pahalı... Bu noktada "ah Foça ahhh" demekten kendimi alamadım!


Deniz ürünleri çok fazla değildi. Bu midyelerle sınırlıydı.


Bu sebze ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bilen varsa söylesin.


Bu bitkinin anason olduğu söylendi. Taze fasulye gibi pişirilebileceği gibi çiğ olarak da tüketilebiliyormuş.
















Mine ile alışverişimizi bitirdiğimizde bir kahve içmeyi haketmiştik. Filemizi tam dolduramamıştık ama cüzdanımızı boşaltmıştık.


Arkası yarın... 22.Ocak.2012


Güzin TÜMER



3651











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)