ISSN 1308-8483
“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ…” / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 8.10.2012    


“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ…”

Yukarıdaki slogan, Vehbi Koç Vakfı’nın 2006 yılında başlattığı bir güzel projenin adıdır ve kanımca ülkemiz açısından hayati derecede önemlidir. Nedenini de hemen yazayım:

İnsan onuruna yakışan en önemli eylem, bir meslek sahibi olarak üretime katılmaktır.

Çok genç bir nüfusumuz; çok sayıda işsiz vatandaşımız var; her alanda kaliteli meslek erbabına ihtiyacımız var. İşte tüm bunlardan dolayı gençlerimizi meslek sahibi yapmak zorunluluğumuz var.

Ülkemizin bu büyük sorunu; öncelikle ve ivedilikle, çözmesi gerekir. Bugün durmadan kanayan toplumsal yaralarımızın panzehiri budur. Ülke genelinde de budur, Foça’da da budur.

Peki, çözüm?..

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 12.03.2008 tarih ve 3722 sayılı kararı uyarınca ilçemiz Cemil Midilli Lisesi’nin boşaltılarak kapladığı alanla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesine karar verdi. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni bir okul yapılabilmesi için 14.11.2011 tarih ve 750.01.3774 sayılı yazı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi İnşaat Emlak Grubu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Celal Yıldız’ın özel çaba ve girişimleri ile bu okul, 2012 yatırım planına alındı. Yani, ilçemiz Cemil Midilli Lisesi, yeniden yapılacak…

Oysa İlçemizin de, ülkemizin de “düz liseler”e ihtiyacı yok.

Peki, neye ihtiyaç var?

Meslek Lisesi’ne…

O zaman hemen şu soru akla geliyor: Ülkemizin, Bölgemizin, İlçemizin hangi meslek elemanlarına ihtiyacı var?..

Buna en güzel cevabı rahmetli Reha Midilli vermiştir. Eğer ömrü bir süre daha sürseydi babası Cemil Midilli adına Denizcilik Meslek Lisesi’ni bu güzel ilçeye kazandıracaktı. Bir de buna Güzel Sanatlar ve Spor Bölümü eklendiğinde Foça’yı kim tutar ki...

Yeniden kurulacak olan Cemil Midilli Lisesi; çağdaş ve evrensel değerleri kucaklayacak, bu güzel yurdun ihtiyacı olan kaliteli meslek elemanlarını yetiştirecek bir kuruma dönüştürülmelidir.

Bugün ve gelecekte ihtiyacımız olan budur…

Çünkü; Meslek Liseleri, öncelikli olarak memleket meselemizdir!..

Eğitimci-Yazar


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


2295











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)