ISSN 1308-8483
OKUYUN VE OKUTUN / Tuncay ARSLAN
Tuncay ARSLAN    
  Yayın Tarihi: 2.12.2008    


OKUYUN VE OKUTUN

Okuyan bir toplum muyuz? Kitapları seviyor muyuz? Kitap nedir, ne değildir? Kitap koleksiyonunuz ne alemde? “BU GENÇLER NİYE OKUMUYORLAR?”

Çoğu alışık olduğumuz ve yanıtlarını çok iyi bildiğimiz sorular. Evet, okumayan bir toplumuz. Kitapları yeteri kadar sevmiyoruz. Onlar daha çok kitaplığımızı süsleyen bir eşya gibi. Ve o kadar çoğaldılar ki her yere taşmaya başladılar.

Gençler niye okumuyor peki? Çok sebebi var. Bu etkenler sayfalara sığmaz. Bunları tartışmak yerine gençleri okumaya yönlendirmek gerekir. Gençler sanal dünyalarından kopmaları; bilgisayar, internet vs.den kurtulmaları ve “Türkçe’mizi doğru biçimde okuyup yazmaları için okumalılar”. İnsan olmak için, geleceğimiz için okumalılar. Çünkü onların aydınlığı Türkiye’nin aydınlığı olacaktır.

Bugünler de Cemil Midilli Lisesi’nde bir proje hayata geçirildi: KOSEP (Kitap Okuma ve Sevdirme Projesi) Projenin basamaklarından birisini de kitap bağışı oluşturuyor. Çünkü okul kitaplığındaki kitaplar sayıca ve türce yetersiz. Kitap alımı için de okulun olanakları sınırlı.

Bağış için düğmeye ilk olarak değerli yazarımız TARIK DURSUN K. bastı: 100 kitap bağışladı daha da bağışlayacak. Bu bağlamda öncelikle kitabı olan yazar ve şairlerimizin (Hüseyin YURTTAŞ, Ahmet ÖNEL, Turhan KAYAOĞLU, Hasan ÖZTOPRAK…) destek olacağına inanıyorum. Onların desteği ile bu kampanya nicel ve nitel olarak çok daha yüksek oranda başarıya ulaşacaktır.

Sadece şair ve yazarlarımızın değil, Foça’nın tüm sanatçılarının, seçkin insanlarının ve kurumlarının bu kampanyaya destek vererek kitap bağışında bulunmaları temennimizdir. Hep birlikte, el ele gençlerimizin geleceğine bir de böyle ışık tutarsak ne mutlu bize diyorum.

‘‘ Okuyun ve okutun! ’’
‘‘ Kan Bağışı= Kitap Bağışı ’’
‘‘ Gözün boş yere bakacağına kitaba baksın! ’’
‘‘ Kitap okuyan kendini, kendini okuyan toplumu, toplumu okuyan ülkesini, ülkesini
okuyan dünyayı okur. ’’
‘‘ Kitap okumanın keyfini birlikte yaşayalım.’’


Tuncay ARSLAN



1901











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)