ISSN 1308-8483

TURİZM PATLAMASI GERÇEKLEŞTİ
Çenesuyu   

Ahmet Zeki YEŞİL    
  Yayın Tarihi: 1.8.2010    


TURİZM PATLAMASI GERÇEKLEŞTİ


Turizm patlaması nihayet gerçekleşti.

Günde üç kez “Turizm patlayacak mı, patlamayacak mı? diye fal bakan Turizm Bakanı, “Bu turizmi patlatmazsam adam değilim” demiş ve üzerinde turizm yazan bir balona çuvaldızı törenle batırmıştır. Arkasından iki saat, on beş dakika, on saniye alkışlandığı gözlenmiştir. Kameralar fonda denizin olmasına özen gösterirken, deniz yüzeyindeki patlıcan ve domatesleri gözden kaçırmışlardır.

Bakan verdiği demeçte: “İç turizmi sürgün ve tayinlerle hızlandırdık. Yabancı ülkeleri de, denizlerimizde denizanası olmadığına inandırırsak engelleri aşacağız, Viyana’ya kadar taşacağız” demiştir.

Bu arada, kamera yabancı turistlerden birini göstermiş ancak, “Helga! Helga! Ne olur biraz daha çalkala” şeklindeki gösteriler ekrana yansımamıştır. Yurdumuzun güzelliklerini anlata anlata bitiremeyen Helga: “İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı / Garson bir açacak getir, bütün şişeler tıpalı” şeklindeki dizeleri okumuştur.

Daha sonra, bir vatandaşımız, çeşitli açılardan gösterilmiş ve yurdumuzun üç yanının denizle kaplı olduğu kanıtlanmıştır. Yetkililer, TRT’nin, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak yaz aylarında kıyılarımızı bol bol göstermesini istemişlerdir. Böylece, kıyılarımızın halka açılacağını savunmuşlardır.


(İzmir Gazetesi’nin 03 Ağustos 1980 tarihli sayısında yayınlanmıştır)

Ahmet Zeki YEŞİL




Okunma: 1097









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)